Атанас Атанасов: Залогът е много по-голям от оцеляването на правителството!

Технология на едно активно мероприятие

 1. Класифицираната от Генчовска паметна бележка, станала повод за оттегляне на подкрепата на Слави Трифонов за правителството и гласуване на оставката на Председателя на Народното събрание Никола Минчев, се оказа защитена с най-ниския гриф за сигурност „За служебно ползване“. Съгласно чл. 28, ал.3 от ЗЗКИ това не е държавна, а служебна тайна, със срок на защита 6 месеца от създаването и. Генчовска, вместо да придава някаква особена тайнственост на документа, можеше да го декласифицира и да го представи в откритото заседание. Очевидно съдържанието на документа, което изтече модифицирано в медиите, целеше компрометиране на премиера и уличаването му в национално предателство. Дали не се очакваше и включване на Гешев?
 2. Фрапиращо е, че същата бележка е изпратена до всички специални служби, включително цивилното и военното разузнаване на Република България. Защо разузнавателните ни служби трябва да получават информация за срещите, провеждани от премиера? Тяхна задача е да предоставят информация на правителството, а не да следят премиера.
  От предложението на френското председателство на Съвета на ЕС за Северна Македония става ясно, че Кирил Петков е защитил националния ни интерес.
 3. Същевременно напрежението и в Северна Македония ескалира.
 4. Евроатлантиците от ГЕРБ, в колаборация с ИТН, ДПС и Възраждане, внасят вот на недоверие в седмицата, когато Парламентът трябва да вземе решение за приемане на изгодните за България условия за започване на преговори на ЕС със Северна Македония.
  Кой има интерес от това?
  Залогът е много по-голям от оцеляването на правителството!
  Борбата е за радикална промяна на европейската и евроатлантическата ни принадлежност!
  Няма да го позволим!

Pin It on Pinterest