Атанас Атанасов каза какво пише в паметната бележка на Генчовска за РСМ

Началото на днешното заседание на НС ще е доста безплодно.

Всички ще се дърпат и никой няма да предлага кандидатура за председател на НС. Вероятно ще се провали изборът на председател, което опозицията цели, за да показва, че управляващите нямат мнозинство и са слаби. Това каза в студиото на „Денят започва“ Атанас Атанасов от „Демократична България“.

От ДБ не са обсъждали тяхна кандидатура за председател на парламента, каза още той.

Коментирайки вчерашните дебати, Атанасов заяви, че около ИТН се говори само за пари, което води до „много сериозни подозрения за мислени корупционни схеми, които са пресечени от премиера и финансовия министър, което навлече гнева на ИТН“.

Генерал Атанасов смята, че темата Северна Македония е измислена тема, която да служи на ИТН „като перде, за да прикриват апетитите си за пари“. Според него от това, което се случва по темата Северна Македония, най-много са доволни в Кремъл, защото техният план за дестабилизация в региона успява.

Атанасов заяви, че е предупреждавал Петков, че ако не постави под контрол службите за сигурност, ще дойде момент, в който те ще контролират него. Заяви, че външно министерство „бъка от представители на специалните служби“.

Каза още, че е чел въпросната паметната бележка на външния министър Теодора Генчовска от срещата на премиера Кирил Петков с еврокомисаря по въпросите на съседството и разширяването на ЕС Оливер Вархеи.

„Вътре пише, че премиерът, разговаряйки с комисаря Вархеи, е поел ангажименти да създаде условия в България за това да бъде вдигнато ветото за започване на преговори“, каза Атанасов.

Pin It on Pinterest