Алисе Муртезова със сигнал до кмета Пенчо Милков за липсата на редовен междуселищен транспорт

Общинският съветник от групата на ПП ГЕРБ в Общински съвет – Русе и административен директор на УМБАЛ „Медика Русе“ Алисе Муртезова днес преди обяд внесе официално в деловодството на Общината сигнал до кмета Пенчо Милков за липсата на редовен междуселищен транспорт и по-конкретно по линията Червена вода – Русе и по обратния маршрут.

От 14 декември, тази година, за пореден път е спрян транспорта до няколко села в почивните и празничните дни. Десетки жители на села са останали без редовната линия до Русе и обратно. Създалата се ситуация възпрепятства пътуването до работните места на 10 служители на УМБАЛ „Медика Русе“– санитари от COVID отделението, както и на медицински сестри. Това са жители на общината, които са без собствени автомобили и вече са събрали подписка, защото действително разчитат на този обществен транспорт. Освен това, има и персонал от други лечебни заведения в Русе, които поради същата причина не могат да достигнат до работните си места, става ясно от писмото.

За съжаление, до подобна ситуация не се стига за първи път. И преди се е случвало превозвачът да не изпълнява курсове по маршрута и се е налагало шофьор на частната болница да взема и да връща обратно до населеното място служители, на които се разчита ежедневно в тази пандемична обстановка. Към момента това не е възможно да се случи, тъй като шофьорите са ангажирани всекидневно с пътувания до София, Плевен и Варна за осигуряване на животоспасяваща реконвалесцентна плазма.

„От репортажа по Нова телевизия днес сутринта научих, че директорът на дирекция „Екология и транспорт“ г-н Георги Игнатов е информиран за проблема от медиите предишния ден, тъй като в Община Русе не е входиран официално сигнал. По думите на г-н Игнатов, тепърва ще бъде организирана среща с превозвача за изясняване на ситуацията и намиране на адекватно решение.

В тази връзка, настоявам в качеството ми на общински съветник и на административен директор на УМБАЛ „Медика Русе“ да бъда поканена за участие във въпросната среща. На нея би трябвало да бъдат изслушани кметът на село Червена вода г-жа Людмила Маринова и част от населението, което разчита на този транспорт“, обръща се към кмета Алисе Муртезова.

В края на сигнала, тя изразява надежда, че ще се намери трайно разрешаване на проблема в спешен порядък и очаква да бъде информирана за действията на Община Русе.

Pin It on Pinterest