Александър Сиди категорично против гласуване по пощата

ВМРО е категорично против гласуване по пощата и разкриване на повече секции в Турция.

Промените в Изборния кодекс трябва да са козметични – да са свързани с начина на гласуване на карантинираните лица.

Тази позиция заяви в ефира на БНТ народният представител от ВМРО в ПГ „Обединени патриоти“ Александър Сиди.

Ние ще се противопоставяме на всички несериозни неща, които се чуха през последните дни – като например гласуване по пощата, обясни той.

Депутатът от ВМРО е категоричен:

Твърдо сме против разкриването на повече секции за гласуване от Турция. Спирали сме тези опити преди и ще продължим да го правим.

Сиди допълни, че ВМРО ще продължи да работи за реализация на проектите на закони, обещани още в началото на сегашния парламент. Става дума за повишаване на доходите и по-голяма сигурност на хората. В този смисъл от „Обединени патриоти“ ще настояват да се повишат пределите на неизбежната отбрана и формиране на доброволни отряди към МВР, Закон за фалшивите новини. Постигнахме погасителната давност да е 10 години, но ще настояваме и за приемане на Закона за личния фалит, посочи народният представител.

Ясна ми е тезата на БСП и те повтарят постоянно как управляващите са лоши. Но не успях да разбера каква е позицията им например по важната тема относно гласуване по пощата. Темата бе лансирана от президента, който не пропусна да демонстрира топлите си отношения с БСП, коментира той.

Сиди натърти:

ВМРО е категорично против гласуване по пощата.

Той даде пресния пример от преди няколко месеца в САЩ. Милионите бюлетини по пощата доведоха до съмнения за манипулации в изборите там.

Сиди декларира, че ВМРО има готовност за участие в парламентарните избори, когато и да се проведат те. Относно коалиционната политика на партията той обясни, че е логично първо да се водят разговори в коалицията „Обединени патриоти“ за общо явяване.

Той е мнение, че президентът е постъпил неправилно обявявайки първо една дата за изборите, а след това е провел консултации.

Pin It on Pinterest