Албена Даракчиева: Говорим за работеща държава, а във Видин става въпрос за работещ регион

Говорим за работеща държава, а във Видин става въпрос за работещ регион. Това каза водачът на листата на АБВ в 5-ти МИР Видин Албена Даракчиева в интервю за „Евроком“.

 Тя коментира, че не може да живее на друго място и че се чувства добре в своя град. „Във Видин по мое мнение трябва да се обърне внимание на по-приветливия външен вид на града като цяло.Тук колегите от една партия искат да строят магистрала, от 2002 се говори за някакви супертунели, но градът като цяло трябва да се освежи. Гледам го през очите на хората, които са гостували във Видин„, каза още Даракчиева. Според нея Видин изглежда като Пепеляшка след бала, когато отново е станала Пепеляшка. 

Албена Даракчиева изтъкна, че първото, което трябва да се направи, е Видин да бъде тотално рехабилитиран. „Това няма да стане с работа на един или двама депутати, нито с работа само на кмета, а с всички заинтересовани лица„, изтъкна още Даракчиева. По думите й също така Видин трябва да се съсредоточи в земеделие, животновъдство и туризъм.

Кандидатът за депутат коментира, че да си народен представител е работа и отбеляза, че от 20-годишна работи в частния сектор и когато отидеш на работа, се очаква да работиш. Даракчиева разказа и как в АБВ са сдтигнали до слогана си „За нормална и работеща държава“.“На първо място ние не живеем в нормална обстановка повече от една година. Ако някой си мисли, че не живеем в тази нормална обстановка, защото е настанала световна чума, греши. Това е един коронавирус, но това нещо, което се появи заедно с него наречено локдаун и мерки, човечеството не го е преживявало“, каза още Албена Даракчиева.

Тя коментира и как изглежда кампанията  и отбеляза, че тук-таме има по някое плакатче. „Има едно малко павилионче, дори мислех да се пошегувам да ги попитам какво продават. Карантинно, пандемично. Хората нямат живец. Хората ходят вяло, не им е до избори, не им е до нищо“, коментира Албена Даракчиева.

Водачът на листата на АБВ във Видин коментира темата за промяната и новите алтернативи. „Завърших средното си образование в един период, в който имаше своите позитивни моменти, наречен равития социализъм с перспектива към комунизма. Тогава ние говорехме пожелателно, но само Господ може да твориш думи. Хората трябва да запретнат ръкави и да работят. Щом си имал смелостта да изкажеш нещо, ти трябва да го изпълниш. Иначе няма смисъл да го говориш. Избирателите от Видин, ако ми гласуват доверие, ще направя всичко възможно да изпълня това, което съм обещала – да помогна за рехабилатацията на Видин. Казвам за трети път, а щом съм го казвала, ще го направя, каквото и да  ми коства“, изтъкна още Албена Даракчиева.

купуването и продаването на гласове е престъпление

Pin It on Pinterest