АБВ с висока оценка за работата на народния представител Владимир Маринов

Изпълнителното бюро на АБВ даде висока оценка за работата на народния представител от коалиция „БСП за България“ и заместник-председател на АБВ Владимир Маринов в 46-ото Народно събрание.

Решението съобщи лидерът на АБВ Румен Петков на пресконференция. „Дадохме висока оценка за работата на Владимир Маринов в 46-ото Народно събрание. Първо като активност в парламентарния контрол. Не може да не сме удовлетворени от факта, че с парламентарния контрол и изискванията за изслушване на министри, решихме голям корупционен проблем в Русе на „Дунав мост“, където без всякакви процедури, беше предоставена от частна клиника възможността да се правят тестове на всички влизащи в страната и след актуалния въпрос на г-н Маринов, тази практика беше прекратена незабавно. Подали сме сигнал до Прокуратурата.

Активността във връзка със случая в Пловдивско, където войници от чужда армия нахлуха в частен имот на български граждани и веднага след активността на г-н Маринов започнаха действия от страна на Министерство на отбраната и „Военна полиция“. На следващо място действията му като народен представител във връзка с гарантиране на интересите на пострадалите от градушката земеделски производители в Пловдивско. За нас е изключително важен въпросът за институционалната и персонална отговорност, действията, участието му в дебатите в Народното събрание в секторите, в които има специализирано участие в парламентарните комисии. Това ни кара да бъдем изключително удовлетворени от ПГ на „БСП за България“ и персонално от работата на г-н Маринов“, коментира Петков.

Той обърна внимание, че атмосферата в последните два парламента е отровена. „Иска ми се българските граждани да видят, че в парламента може да има разум, отговорност, може да има почтеност без непременно да се веят байряци, без непременно да се цели присъствие, независимо на каква цена, в медиите. За нас това е отговорното поведение на народното представителство“, каза още Румен Петков.
Лидерът на АБВ посочи, че Владимир Маринов е бил изключително активен в избирателния си район в Хасково.

От своя страна Владимир Маринов благодари за оценката, дадена му от Изпълнителното бюро на АБВ.
„За 46-ото събрание в много отношения на практика можем да преповторим всичко, което си говорихме за 45-ото. Казвам го с огромно съжаление. Казвам го, защото 46-ото Народно събрание беше натоварено с очаквания да бъде тази институция, която би могла да излъчи работещо правителство, да осигури стабилен парламент, с едно стабилно мнозинство, което да даде гаранции на българското общество затова как трябва да преминем през кризите, които се очертаха пред нас като държава. Имам предвид ковид вълната, и миграционния натиск“, каза Маринов.

Pin It on Pinterest