АБВ с оценка на работата на 46-ия парламент и на служебния кабинет

АБВ с оценка на работата на 46-ия парламент и на служебния кабинет. Оценката представи лидерът на АБВ Румен Петков по време на пресконференция централата на партията.

Според него 46-ият парламент е създал усещане за непреодолима омраза, а слугите на Иван Гешев в него, имат имена и фамилии.

„Размениха се реплики, определения и квалификации, които ще направят утрешните разговори ако не невъзможни, то поне много трудни. Един трезв анализ на ситуацията, насадената омраза, няма как да ни прави оптимисти за един следващ парламент. Това предполага да се открият много сериозни и жизненоважни приоритети, които да позволят в един следващ парламент да се стигне до решения, отговарящи на интереса и потребностите на обществото. Много се надявам гражданите да видят, че са обект на грозни лъжи и манипулации. Предупредих още миналата година април месец, че по същество Христо Иванов и „Демократична България“ всъщност обслужват интересите на Иван Гешев. Два парламента поред доказаха това ми твърдение по един абсолютно безусловен начин. Комисията, която още тогава, беше заявена като намерение на г-жа Манолова, е нищо повече от един спектакъл, целящ да показва г-жа Манолова пред камерите и ще дам един пример. В предния парламент, предполагам вашата аудитория си спомня едно гръмотевично влизане на г-жа Манолова и шайка депутати в „Булгартрансгаз“ с твърдения за извършени нарушения. Някой да чу нещо след това за „Булгартрансгаз“. Аз предупредих, че така ще стане. От „Демократична България“ говориха за незаконно изграждане на газопровода „Балкански поток“, от ДПС имаха въпроси ,от страна на „мутрите“ имаше въпроси и крясъци, никой не си отвори устата за „Булгартрансгаз“, включително и служебния министър на енергетиката. Това означава, че „Булгартрансгаз“ са предоставили документи на тези депутати, които са ги убедили в изключителната чистота . Аз твърдя, че не е така и сме го твърдели с аргументи. Нашите сънародници и гражданите на Р България трябва да си дадат сметка, че ги лъжат по най-циничния и отвратителен начин. Когато излизат да гласуват, да си дадем сметка, че влизаме в поредните два месеца, в които Христо Иванов ще сваля главния прокурор, Мая Манолова ще продължи да сваля цените на парното и на тока. Главният прокурор ще продължи да се укрепва, цените на парното и тока ще продължат да растат“, смята Румен Петков.
Според него закриването на специализираната прокуратура и съд са били въпрос на 15 минути.
„Слугите на Иван Гешев имат имена и фамилии. Тук азбуката започва с Х – Христо Иванов, Мая Манолова, адвокат Хаджигенов. Всички тези, които зяпаха, когато Иван Гешев отиде в Народното събрание – двама блеснаха с отсъствие, третият отиде да си търси яйца“, коментира още лидерът на АБВ.

Лидерът на АБВ коментира и отказа на председателя на 46-ия парламент Ива Митева да го коментира. Според него нежеланието на Ива Митева да го коментира, е изцяло в нейна полза.Той отбеляза, че Ива Митева се мъчи понякога като говори и че никой нормален човек няма да й посегне.

Румен Петков направи оценка на служебния кабинет. Той заяви, че министър-председателят Стефан Янев е показал поведение на държавник, но според него има служебни министри, които са оставили много въпроси.
„Трябва да се кажат няколко думи за организацията, работата, и разбира се, впечатлението и усещането, което създаде и кабинетът като цяло и отделни министри. Веднага искам да кажа, че министър-председателят Стефан Янев показа поведение на държавник. Не допусна злоупотреби, не допусна преиграване с медиите, не допусна преекспониране. Аз лично имам само една забележка към него. Строго положителна оценка за работата му като министър-председател. Той се ангажира с едно политическо изказване, че би подкрепил евентуален проект на Кирил Петков и Асен Василев, което не е негова работа. Неприлично е един служебен министър-председател по такъв начин да се ангажира с политически тези. Още повече, че да се ангажираш с еманацията на лъжата, това е много лош знак“, заяви още лидерът на АБВ.

„Строго положителна оценка заслужават проф. Янаки Стоилов, проф. Бозуков, вицепремиера и социален министър Гълъб Донев, с всички коментари, които са правени по адрес на вицепремиера и вътрешен министър Бойко Рашков – той съумя да промени изборната атмосфера в страната и нерегламентираното влияние върху изборния процес“, отбеляза Румен Петков. Той даде пример с Хасково и плевенското село Буковлък.

„Имаме служебни министри, които оставиха много въпроси. Сред тях на първо място е министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров. Поредица негови действия и бездействия смутиха и гражданите и здравната общност. Съгласете се, че е някак си неприлично, когато се обявява, че почват енергични мерки по пандемията, министърът на здравеопазването да е в отпуска. Определени действия в редица болнични заведения, също не могат да бъдат квалифицирани като добре професионално мотивирани. Например новоназначения директор на Александровска болница, преди това в болницата в Преслав, сля я с болницата ав Шумен и съсипа болницата в Преслав. След това от Шумен го изгониха, отиде в Ловеч, от Ловеч го изгониха. Сега е в Александровска болница без да може да каже бъдещето на състава. В Ямбол трета седмица практически няма ръководство на болницата. В Пазарджик ситуацията в болницата, смущава. В Силистра също. В една от болниците във Варна, в която пациентските организации обявиха за болница на годината, се извършват кадрови вакханалии, които не могат да бъдат обяснени със сериозна управленска аргументация“, коментира Румен Петков.
Той разкритикува Министерство на регионалното развитие и благоустройството и определи като изключително съмнителни кадровите решения.
„В АПИ, в кадровия състав на Министерството и допускането на един хаос, който всъщност доведе до прекратяване на ремонтни дейности в големи участъци на страната. В третокласна пътна мрежа техниката беше изтеглена. Не може държавата да наказва тракториста, да наказва багериста, да на казва шофьора по начина, по който го прави министъра.

Министърът на икономиката. Този човек живее, за да лъже. И лъже от това, че живее. Първо, излъга всички, че се е консултирал с Конституционния съд за гражданството си. Излъга така наречените чуждестранни инвеститори, че се подписва с тях от името на българското правителство на 10 юли. На 10 юли правителството въобще не е разглеждал този въпрос. Излъга министрите на 15 юли – 5 дни след като се подписа, че предстои да се подпише. Иска техни бележки. Те наивниците, даваха бележки. С изключение на Янаки Стоилов“, каза още Румен Петков.

„Един случай, който считам не просто за признак на неграмотност, а за много ясно доказателство за психическото състояние на този човек. Появява се по една от медиите и заявява със зоологически патос, че е спрял кредитиране от страна на Банката за развитие за 42.5 млрд. лв. Него не го интересува какво ще каже, а да блесне, да направи впечатление. Ние българите не знам дали ще го видим. Ние, ако го видим този човек, аз не бих му позволил да управлява будка. Не знам президентът и министър-председателя дават ли си сметка как изглеждаме в очите на нашите партньори с неграмотен министър на икономиката“, подчерта още лидерът на АБВ.
„Министърът на финансите, един човек с изключително самочувствие, който в НС с впечатляваща скромност каза: „Еми вълшебници сме“. Значи, този сериал: „Очи Чёрные и „ококореная“ – трябва да му се сложи край веднага. Тези хора са обида към институциите“, заяви Петков.

Pin It on Pinterest