АБВ продължава да настоява за оставката на Веселин Марешки, на кабинета „Борисов“ 3 и на главния прокурор Иван Гешев

Искаме оставката на г-н Марешки, искаме оставката на кабинета „Борисов“ 3 и на главния прокурор Иван Гешев. Това каза председателят на АБВ- Младежи в София Петър Бозов по време на пресконференция.

Съвсем скоро нашумя осъдителната присъда на г-н Марешки, по която желаем да вземем отношение. Той самият е обвинен за рекет и така нареченото изнудване. Това е изключително тежко престъпление. Това е тежко престъпление от общ характер. Самата осъдителна присъда не е влязла в сила, докато това се случи има време. Той все още е народен представител и единствено от него зависи дали да родължи да бъде народен представител, дали ще поеме моралната отговорност или ще продължи да шикалкави. Ние от АБВ искаме оставката му, като категорично се обявяваме за нея“, коментира Бозов.

Смятаме, че народен представител, който ясно излиза и заявява пред българските граждани и заявява, че не си върши работата и не чете законите, които подписва , е достатъчно основание да не бъде народен представител. Такива хора, които не работят нямат място в Народното събрание“, каза още Бозов.

Той обърна внимание, че процедурата срещу Марешки се точи дълго време. Бозов прогнозира, че заради този дълъг период от време и европейската конвенция по правата на човека, българският съд е длъжен да постанови по-ниско наказание или ако не го направи, Марешки ще може да си търси правата за бавното правосъдие. „Затова твърдим, че искаме спешната оставка на главния прокурор, на правителството на „Борисов“ 3 и спешна и незабавна съдебна реформа“, заяви още Бозов.

Лидерът на АБВ Румен Петков добави, че това е еманацията на съдебната реформа, проведена през последните 5 години. Според него  резултатат от всичко досега е, че продължава усещането на българите за липса на справедливост.

Pin It on Pinterest