АБВ представи листата си в 12-ти МИР Монтана и проведе разговор с граждани за нормалността

АБВ представи листата си в 12-ти МИР Монтана и проведе разговор с граждани за нормалността.

На срещата присъстваха лидерът на АБВ Румен Петков, водачът на листата на ПП АБВ в 23-ти МИР София град и в 3-ти МИР Варна доц. Атанас Мангъров, Петър Първанов, водач на листата на ПП АБВ в 14-ти МИР Перник.  Домакин на събитието бе Радка Василева, водач на листата на ПП АБВ в 12-ти МИР Монтана. Тя откри срещата и заяви, че нейната експертиза е в образованието и земеделието.  “ За тези години съм обучила доста от тях. Чувствам се малко далече от политиката, но го приемам като едно огромно предизвикателство. Моят опит по принцип е в сферата на образованието. Там почти 30 години е минал моят трудов път. Само и единствено в Лесотехническа професионална гимназия град Берковица. Занимавам се и с много други неща. Земеделски производител съм, обичам Северозапада, нищо че не съм родом от тук. Пребивавайки в Берковица повече от 30 години смятам, че тук е моето родно място. Отглеждам арония близо 20 дка. Знам проблемите не само в образованието, но и в земеделието. Те не са малко, но все пак успявам вече почти 18 години да отглеждам аронията и да я разширявам. Моето стопанство започна с 2-3 дка и в момента е 20 дка „, каза още Радка Василева.

Радка Василева обяви, че всеки от листата е силен там, където работи и се развива. „Мотивацията на учителя е от голямо значение. Ако в България, има добри мотивирани, учители и преподаватели, несъмнено ние ще имаме едно много добро образование. Пътят към това трябва да извървим всички заедно – ученици, родители, мои колеги, всички трябва заедно да сме по пътя на по-добро образование. За ПП АБВ образованието смятам, че трябва да остане приоритет както стратегически, така и национален. Трябда да се развиват ключовите компетенции и повишаване мотивацията за учене. Също увеличаване на средствата за стимулиране и модернизиране на професионалното образование. Говоря за професионалното образование, тъй като моята енергия я хвърлям там всеки ден и виждам от какво имаме нужда, как учениците много по-добре биха усвоявали знанията, ако разполагаме с по-добра материална база“, допълни още Василева. „ПП АБВ е за нормален живот и работеща държава. Всички ние заслужаваме нормален живот в държава, която наистина е работеща и да я е грижа за народа“, допълни Радка Василева. 

В разговора за нормалността се включи и доц. Атанас Мангъров, водач на листата на ПП АБВ в 23-ти МИР София град и в 3-ти МИР Варна. Според него с тези затваряния всъщност възможността да се създава груповия имунитет от хора, които са изкарали леко заболяването, е отпаднала. „При ковид при 80 на сто от случаите заболяването протича безсимптомно и само в 20 на сто от случаите има някакви клинични симптоми. Освен това се каза, че всеки, който еконтактен, бил е в съприкосновение с човек, който е заразен от ковид, също трябва да бъде изолиран за различен срок от време. В резултат на което се оказа, че хората, които са болни от ковид, на практика няма кой да ги лекува. Единственият начин те да получат медицинска помощ е да бъдат вкарани в боница. В резултат на това, покрай тази трета вълна, става дума за препълване на болниците в основната си част с хора, които спокойно биха могли да не бъдат там. Причината за това, че ние се опитваме да се борим с един медицински проблем все едно едната ни ръка е вързана зад гърба“, каза още доц. Мангъров. „Ние вече повече от една година се занимаваме с един проблем. Става въпрос за нов вирус, който по неведоми пътища изкочи от животинското царство в човешкото. Този вирус така или иначе ще премине през всички хора по цялата земя. Просто от самото начало бяха наложени едни мерки, които са в противовес на всичко, което беше известно досега и всичко, което се е правило при такива обстоятелства. Това не е първата пандемия, с която човечеството се сблъсква. Това са неща, които се появяват на всеки 15-20 години. Досега ние не сме ги забелязвали, както не забелязваме това, което става сега. Основният метод, с койтос е диагностицират случаите е създаден през 1983 г. Още при нормални обстоятелства, при такава инфекция се е действало по начин, който е неизвестен от край време. Всички хора, които са болни си остават вкъщи. Хората, които са много болни,в лизат в болници и се лекуват там. Тези, които нямат клинични симптоми продължават да живеят и да работят по нормалния начин. Тук още от самото начало започна една безумна изследователска дейност, едно затваряне на здрави хора, затваряне на градове, слагане на КПП-ата, децата спряха да ходят на училище. Оказа се, че хората трябва да стоят на дистанция от метър и половина“, каза още доц. Мангъров.   Според него се нарушава естественото развитие на епидемичния процес, защото при такава епидемия винаги има щамове, които дават по-леки заболявания и такива, които дават по-тежки заболявания. „Тези щамове, които дават тежките заболявания карат хората, които са се разболели да останат вкъщи. Съответно те като си стоят вкъщи не се срещат с други хора. Тези щамове, които дават по-леки форми, при тях хората са заразени, имат симптоми, но се чувстват добре“, допълни още доц. Атанас Мангъров.

Лидерът на АБВ Румен Петков също взе участие в разговора.  „Нашите кандидати и ние се изправяме срещу пари и власт. Безкруполна власт и огромни пари и не само. Грабеж, корупция, неясен произход на средства. Нашите кандидати излъчват достойноство. Казвам го с гордост. Не защото така се говори, а защото да се изправиш срещу парите и властта, когато властта е готова да смачка в името на собственото си оцеляване, да се изправиш с лицето си и с гръбнака си, с човешките си качества, е много. Благодаря на нашите кандидати, защото това е доказателство, че българина пази достойнството си, че българина може да пази традициите си, може да запази смисъла на нашата история и всъщност да погледне към нашето бъдеще, бъдещето на децата ни и оцеляването на родителите ни. Казвам оцеляване, защото сме най-бедната държава, най-бедния народ в Европа и защото повече от 30 % от българите живеят в условията на енергийна мизерия. Това, което се прави в последните 10 години в този силно чувствителен сектор, е престъпление след престъпление„, заяви още Петков. Според него сме изправени пред особена ситуация. „Ние в България всъщност отиваме към едни избори на 4 април без да говорим за политики. 24 часа се насажда страх в продължение на повече от една година и всъщност, ако попитаме бай Пешо на улицата или кака Пенко от кафенето и от магазина какво ще избира, те не знаят. Не знаят не защото не се интересуват, а защото те страх, страх, страх. На Монтанския край му прилича да каже, че повече така не може. Благодаря на Радка за натъртването на аргумента за искането на вашето доверие. За нормален живот в работеща държава. Нормалният живот е силно осакатен. Всички имаме близки. Какво значи да обясняваме на внуците, че не трябва да ходят да видят бабите и дядовците. Даваме ли си сметка, че уморяваме тези хора“, заяви Петков. Той попита дали съзнаваме какво поколение създаваме. Румен Петков обърна внимание на другите проблеми в пандемията като насилието между деца и домашното насилие. „30 % ръст на насилието в Разград. Разбираме ли, че Разград надали е мярната единица за България. От тази тема се бяха и се налага страха. Трябва за затворим, трябва да затворим. Затваряме, добре. Какво поколение ще излезе утре от училище? Аз съм го казвал много пъти акад. Ангел Балевски на шега казваше, като знам какви инженери излизат от МЕИ-ото, ме е страх да ида на лекар. Ама сега лекарите ги учим онлайн“, допълни още Петков.
По думите му трябва да се разбере, че това се повтаря, повтаря и резултатът е все по-лош и лош. „Това, пред което сме изправени е страшно. Нормалният живот не е само да отвори училището. На АБВ основната задача в следващия парламент е да отвори училищата, яслите, да върне нормалността в икономиката, да върне нормалността в обществената атмосфера. Имам чувството, не  че гледам новини, не ме подозирайте в такива перверзии, ако не ни се говори сутрин за трупове, за умрели, денят не почва добре. Толкова ли не се смущаваме от това, че не се правят аутопсии? Чул съм го от лекари, не съм го измислил аз. Допреди 20 дена те мрат от инфаркт, ние ги пишем от коронавирус, сега мрат от ваксина, ние ги пишем от инфаркт“, заяви Петков.  Той отбеляза, че всеки, кйото иска да се ваксинира трябва да има възможност, но управляващите са се провалили и в това. „Пуснали сме до министъра на здравеопазването питане да ни обясни защо поръчката във връзка с редовните избори за маски, дезинфектанти, предпазни костюми е с извънреден характер. За кого е изненада това, че изборите са редовни и защо поръчката е с извънреден характер, а не по Закона за обществените поръчки. Казах го да е ясно, че тези крадат от нашето здраве и нашата смърт. Такъв безкруполен грабеж няма. От колко време се знае, че изборите са на 4 април? Защо не се провежда обществена поръчка по правилата за Закона за обществените поръчки“, допълни още той. Румен Петков обвини здравните власти като посланици на смъртта. „Гордея се с нашите кандидати, защото имат сърце. Никой от тях няма да пита сутрин: „Аз как да се облека, за да ида на работа“, каза Петков. „Ние трябва на 4-ти да изберем собственото си достойнтсво. Ако оставим нещата да вървят така, катастрофата е неизбежна. Трябва да стигнем до всеки човек. Като слушам някои партии милиони, милиони долари. Не знам дали разбираме какво ни се говори. Навремето Евлоги и Христо Георгиеви даряваха да се направи Софийския университет, сега Цецо събира милиони долари да прави билбордове. Катастрофална ситуация от нравствена и морално-етична гледна точка“, заяви още Румен Петков.  Според него хората трябва да излязат да гласуват и да няма страх. Той подчерта, че нашите избори са сега и ако никой не излезе, изборите ще бъдат решени от купения вот, от зависимия корпоративен вот и от страха.

купуването и продаването на гласове е престъпление

Pin It on Pinterest