АБВ поднесе цветя пред Паметника на Съветската армия по повод 9 септември

Представители на ръководството на АБВ в лицето на лидера на партията Румен Петков и заместник-председателя на политическата сила в София Пламена Заячка поднесоха цветя пред Паметника на Съветската армия по повод 9 септември. 

Преди това двамата посетиха изложбата на Руското посолство в Руския културно-информационен център. Изложбата бе озаглавена „Пътят към победата: историческите източници разказват“.  На откриването на изложбата присъстваха стотици граждани. Експозицията е документална и представя документи с ниво на класификация „строго поверително“ от фондовете на Държавния централен архив на съвременната руска история (ГЦМСИР), Руския държавен архив на социално-политическата история (РГАСПИ), Централния архив на Министерството на отбраната на Руската Федерация (ЦА МО РФ), Архива на външната политика на Министерството на външните работи на Руската Федерация (АВП РФ). 

Изложбата предизвика острата реакция на Министерство на външните работи преди дни. Именно  АБВ първата политическа партия, която се противопостави на позицията на министерството. Лидерът на АБВ Румен Петков поиска авторите й да бъдат изгонени от Външно министерство.

Pin It on Pinterest