АБВ настоява за сформиране на временна анкетна комисия за доказване на автентичността на снимките и аудиозаписите от резиденцията на министър-председателя

С официално писмо, адресирано до председателя на Народното събрание и всички народни представители, ПП АБВ настоява за сформиране на временна парламентарна анкетна комисия за доказване на автентичността на снимките и аудиозаписите от резиденцията на министър-председателя.

Това съобщи пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков и коментира, че всеки народен представител, който не подкрепи създаването на комисия, легитимира корупцията. Писмото ще бъде внесено в понеделник деловодството на Народното събрание от представители на ръководството на партията, заедно с известните участници в протестите в последните месеци – отец Дионисий и Петър Недевски.

“Очевидно е, че човекът с каскета не желае да разпореди проверка на истинността на снимката. Очевидно е, че двама поредни вътрешни министри не желаят да разпоредят на Института по криминалистика и криминология да провери истинността на снимката. Най-малкото да разсеем съмненията около истинността”.

Петков коментира, че с действията и бездействията си прокуратурата е дала възможност на министър-председателя да укрие веществените доказателства.

Pin It on Pinterest