АБВ настоя за информация за ангажирания човешки и финансов ресурс за парада и контрапарада

ПП АБВ настоя за информация от Столична община и МВР за ангажираният човешки и финансов ресурс от страна на органите на МВР за парада и контрапарада в събота, съобщи пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков.

Двете заявления (1, 2) за достъп до обществена информация – до Столична община и до МВР са свързани с превърналото се в ежегодно шествие – парад на суетата, посочи Петков. Той е категоричен, че правата на участниците в парада не са накърнени и поп тази причина е необяснима необходимостта от подобни демонстрации.

„Никой от нас няма против различието и че то е нещо, което се определя в немалка степен от природата. В питането както за гей-шествието, така и за контрагей проявите, искаме да знаем колко е бил ангажираният финансов и човешки ресурс от страна на органите на МВР. Ще проверим действията на другите институции, Столичната община и оценка на затрудненията по придвижването“, обясни Петков и добави, че това са неща, които освен до напрежение, нагнетяване и омраза, не могат да дадат никакъв друг резултат.

Pin It on Pinterest