АБВ-Младежи София се включиха в протест срещу двойните стандарти спрямо малкия и среден бизнес в България

Представители на АБВ-Младежи се включиха в организирания от Националния съюз на кабелните оператори „Клуб 2000“ протест срещу двойните стандарти спрямо малкия и среден бизнес в България.

АБВ-Младежи София винаги са били против монополизацията от всякакъв тип, като настоящият случай не прави изключение. Подкрепяме внесените с открито писмо искания за осветляване на цените на телевизиите, за равни възможности за големи и малки оператори и за необходимите законови промени във връзка с правилната регулация в сектора. Ние твърдо заставаме зад интелектуалната собственост и авторското право, но твърдо против двойното ценообразуване, при което големите телекоми получават цена над 10 пъти по-ниска на брой абонати спрямо малките. Оставянето на положението в сегашния вид, няма как да не доведе до монопол в сектора, а от там ще последва задължително поскъпване на цената за потребителите. АБВ-Младежи София подкрепя акции срещу нарушителите на правото, но когато те са срещу действителните нарушители и след като е имало еднакви условия и регулация за всички в сферата.

Тези належащи законови промени са първата стъпка към излизането ни от незадоволителното 112-то място по свобода на словото.

Pin It on Pinterest