АБВ алармира гражданите да бъдат внимателни със срока на годност на ваксините срещу COVID-19

АБВ алармира гражданите да бъдат внимателни със срока на годност на ваксините срещу COVID-19.

Скъпи, сънародници, бъдете изключително внимателни със срока на годност на ваксината“, каза лидерът на АБВ Румен Петков по време на пресконференция.

„Освен документът, който ще подпишете за информирано съгласие, колко сте информирани е друг въпрос – искайте гаранции за срока на годност за ваксините. Влизаме в период, в който голяма част от ваксините вече навлизат в ситуация на изтекъл срок на годност. Много ви моля скъпи, сънародници, бъдете изключително внимателни със срока на годност“, каза още Румен Петков.

От своя страна народният представител Владимир Маринов разкритикува ГЕРБ, че по тяхно искане е отложена ратификацията на дарения на ваксини на Босна и Херцеговина и за продажба на Норвегия.

„Българското правителство е принудено да извърши три неща – ненужните количества да бъдат продадени на трети страни, вариант В да бъдат дарени и С – количествата с изтичащ срок на годност, а такива през септември има немалко, да бъдат унищожени. Това унищожаване отново струва пари на бюджета, защото това не е просто да изхвърлим една салфетка. Тук днес пред събранието минаха няколко договора за дарение на ваксини на Босна и Херцеговина, на Македония и за продажба на Норвегия. Забележете, колегите от ГЕРБ днес направиха всичко възможно някои от договорите да бъдат отложени за гласуване на второ четене“, каза още Владимир Маринов и отбеляза, че те е можело да минат днес.

Pin It on Pinterest