Зенитна система С-400 постави рекорд за точност

В хода на практическата стрелба, проведена през 2020 г. от разчетите на системите за противовъздушна отбрана С-400 „Триумф“, всички цели са поразени – и то от първата ракета.

Тази година на полигоните „Ашулук“ и „Телемба“ 10 зенитно-ракетни полка на руската армия: от Владивосток, Новоросийск, Новосибирск, Севастопол и други места, проведоха тренировки за използване на „Триумф“. За практическа стрелба са пуснати 51 цели, по тях са изстреляни 63 зенитни управляеми ракети, пише bmpd, позовавайки се на данни от руското министерство на отбраната.

Всички цели са свалени от първата ракета. Преразходът на ракетите се обяснява с факта, че в 12 случая целта е била многократно удряна от втора ракета, изстреляна автоматично. В истинска битка също се изстрелват по три ракети по важни цели – за надеждност, пише „Российская газета“.

Системата за противовъздушна отбрана С-400 със среден и голям обсег е способна да прехваща почти всички въздушни цели (с изключение на бойни блокове на МБР) в радиус от 400 километра. Комплексът е интегриран в армейските и военните системи за ПВО, с допълнителни модули обхватът му се увеличава до 600 километра.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest