Общество

Здравен комплекс в Нова Москва, предназначен за борба с коронавируса, ще бъде изграден за месец

Модерен мобилен медицински комплекс, в рамките на мерките за борба с коронавируса, с 500-600 легла, от които 250 ще бъдат реанимационни, ще бъде изграден в Нова Москва до месец, каза кметът на столицата Сергей Собянин пред руския президент Владимир Путин.

„Разположихме допълнителен капацитет в съществуващата болнична мрежа, включително и в Комунарка, но започнахме изграждането на допълнителна база – модерен мобилен комплекс с 500-600 легла, от които почти 250 са реанимационни и изискват най-високо нивото на оборудване, високотехнологично“, каза Собянин по време на запознаването на президента на Русия с новия информационен център за мониторинг на ситуацията с коронавируса в страната и света, предаде ТАСС.

Според Собянин центърът ще бъде разположен на площ от 70 000 кв. м с 15 000 единици медицинска техника, в него ще има болнични корпуси, корпус за персонала и др.

„Преди три дни посетихме обекта, около 2000 работници вече работят на площадката, в същото време подготвят основите, подготвят самите конструкции на корпусите, закупува се медицинско оборудване, довръшва се проектирането на работните чертежи и т.н.“, каза кметът на Москва. „Аз мисля, че до месец болницата ще бъде изградена и ще служи не само през този период, но ще остане за дълго време“, добави той.

„Това е най-важното. Доколкото разбирам, за Москва и Московския регион това е необходимо медицинско заведение, независимо от ситуацията с коронавируса“, заяви президентът на Руската федерация.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest