Защото кръвта е живот!

Благотворителна акция за безвъзмездно и доброволно кръводаряване под надслов „Защото кръвта е живот“ ще се проведе в София.

Тя е по инициатива на най-големия мото клуб в България Sofia Riders и се осъществява в партньорство с Българския Червен кръст и Националния център по трансфузионна хематология(НЦТХ).

Представителите на софийските мотористи д-р Асен Цеков и Андрей Деянов призовават любителите  на мотори и всички желаещи да подкрепят благородната кауза да го направят на 13 юли 2019 г. (събота) от 9:00 ч. до 12:00 ч. в сградата на НЦТХ на ул. „Братя Миладинови“ 112.

В България всеки ден повече от 500 души се нуждаят от преливане на кръв. 1/3 от тях са деца. Кръвта няма заместител – тя се набавя единствено от кръводарители и се използва при планови и спешни хирургични интервенции, за лечение на пациенти с остри кръвозагуби причинени от травми, при тежки изгаряния, злокачествени заболявания, както и при пациенти с различни вродени анемии и хемофилии.

Българският Червен кръст напомня:

Два-три дни преди акта на кръводаряване трябва да се храните редовно и разнообразно – това подобрява силите на организма и качеството на кръвта. Кръводаряването не трябва да се извършва на гладно. В деня на процедурата следва да  избягвате тежкия физически труд, спортуването, алкохол и цигари, да спазвате дадените указания и да пиете достатъчно течности. 

Pin It on Pinterest