Общество

Защо UFC изключиха Хабиб Нурмагомедов от всичките си класации?

Бившият шампион на UFC в лека категория, руснакът Хабиб Нурмагомедов, беше изключен от всички класации на промоутъра.

Ето как реагира UFC на факта, че Нурмагомедов официално потвърди пенсионирането си миналата седмица.

Сега първото място в класацията на UFC, независимо от тегловата категория, която Нурмагомедов имаше, е заето от бившия притежател на колана в полутежка категория Джон Джоунс. Той оглавяваше класацията до победата на Хабиб над Джъстин Гейджи през октомври 2020 година. На второ място е шампионът в полусредна категория Камару Усман, а трети е Стипе Миочич. Следващите трима са притежателят на колана в полулека категория Александър Волкановски, шампионът в средна категория Израел Адесаня и бившият временен шампион в лека категория Дъстин Поарие. Десетката се затваря от бившия шампион в полутежка категория – руснака Пьотър Ян, а на 15-то място е бившият шампион в две категории Конър Макгрегър, пише sport.ru.

„Обещах на майка ми, че това ще е последният ми мач, и няма връщане назад“, каза Хабиб Нурмагомедов, най-великият ММА боец на всички времена, преди да завърши кариерата си.

През октомври той победи американеца Джъстин Гейджи и защити световната титла в лека категория на UFC трети път. Руският боец няма загуба зад гърба си.

Това беше първата битка за Хабиб, откакто загуби своя треньор и баща Абдулманап, който почина през 2020 г. от коронавирус. След мача боецът много емоционално обясни причините за оттеглянето си.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest