Общество

Заснеха първия полет на модернизирания Ка-226Т

„Ростех“ публикува видео от първия полет на дълбоко модернизирания вертолет Ка-226Т.

Това е първата руска винтокрила машина, чиято конструкторска документация е напълно дигитална, отбелязаха от корпорацията. 

Изпитанията на Ка-226Т се провеждат в Националния център за вертолетостроене „Мил и Камов“, пише „Российская газета“. Машината бе показана на МАКС 2021, а международната ѝ премиера ще се състои на салона Dubai Airshow 2021 в Обединените арабски емирства, който ще бъде открит на 14 ноември.https://www.youtube.com/embed/_HSTYVzooaE

Главната особеност на новия вертолет е адаптацията му към полети във високопланински зони, за което намеква и названието на машината – „Алпинист“. Новият летателен апарат има подобрени аердинамични характеристики и фюзелаж, изготвен от съвременни леки материали. Ка-226Т получи и нова втулка на носещия винт, лопатки и главен редуктор, инсталирана е защита от удари и аварийна горивна система.

Вертолетът е оборудван със съвременни комплекси пилотажно-навигационно оборудване, като по избор може да се монтира и кислородна система за височинни полети. Съосната система на винтовете обезпечава добрата управляемост при разреден въздух, висока скороподемност и възможност за работа на площадки, разположени на голяма височина, отбелязва от „Ростех“. Също така вертолетът е приспособен да лети над море и може да каца на палуба на неголеми плавателни съдове.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest