Заснеха първата в историята среща на руски изтребител с F-35A

В интернет се появи видео на първата в историята „лична среща“ на изтребителя-невидимка F-35A и руския Су-30СМ.

На кадрите се вижда бързото приближаването на „Су“-то. Тогава италианският пилот на F-35A започва да маневрира. Известно време изтребителите летят редом на разстояние няколко метра. След размяна на любезности руският самолет започва заход към опашката на F-35A, който е принуден да набере скорост.

https://www.youtube.com/embed/HYmB7c7zwXM

Въпреки че F-35 се намира на въоръжение от 2015 г., той все още е много далеч от пълна бойна готовност и не е способен да маневрира при въздушен бой, съобщава Military Watch. Изтребителят има повече от 300 известни неразрешени недостатъка, като продължават да се откриват и нови.

От своя страна Су-30СМ, както отбелязва изданието, има по-голяма тяга и скорост, а освен това има и много по-високи летателни характеристики. Руският самолет също така носи по-далекобойни ракети и е по-добре подготвен за въздушен бой. Двуместната конфигурация на Су-30 позволява разполагане в кабината на оператор на системите за въоръжение, което може да бъде значително преимущество, особено при едновременно поразяване на цели както на сушата, така и във въздуха, пише „Российская газета“.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest