Общество

Запознайте се с Кефир, най-популярният мейн кун в Русия

Представете си, че на гърдите ви лежи симпатична пухкава топка с тегло 12,5 кг!

А собственикът на тази котка няма нужда да си представя…

Март 2020 г. Русия е блокирана заради пандемията от коронавирус. Юлия Минина, на 34 години, от Стари Оскол в Белгородска област (495 км от Москва), майка на две момичета, решава заедно със съпруга си и децата си да си вземе коте, за да се забавляват повече у дома.

„Никога преди не сме имали котка. Тъкмо прелиствахме обявите на близкия развъдник и съвсем случайно видяхме малко бяло котенце. Всички останали изглеждаха нормално, а той беше единственият в котилото по това време. Веднага се влюбих“, спомня си Юлия.yuliyamnn

Когато отива да го вземе, тя е разочарована – на снимката изглежда по-хубав.

„Никой не е предполагал, че такова грозно „пате“ ще се превърне в бяла планина от козина“ – разсъждава Минина.

Децата избират игривото име на котката – Кефир. Първоначално той е много слаб, но на четири-пет месеца вече яде всичко наред и постоянно си играе със стопаните си.

На девет месеца пискюлите на ушите и опашката му се удвояват, а на една година Кефир утроява размера си. Сега той е на година и 10 месеца и тежи 12,5 кг.yuliyamnn

„По характер е като човек. Много е интелигентен. Той дори идва на масата с нас, когато вечеряме, има си стол и ни прави компания“, разказва Минина за своя любимец.

Мейн куните рядко мяукат, затова само понякога „тихо гукат“.

„От навиците също: да спи на гърдите ми. Когато беше малък, това беше нормално. Но сега, когато изведнъж на гърдите ми през нощта легнат 12,5 кг… се налага да го гоня“, – обяснява собственичката.

Самата Юлия не разбира причината за популярността на котарака си – тя прави две негови снимки за профила си в Instagram, а те бързо стават популярни в руски и чуждестранни медии и форуми, включително Reddit. Снимката на Кефир събра 18 000 харесвания и десетки коментари в Reddit. Някои предполагат, че собственикът на котарака умишлено се е опитал да го направи по-голям с помощта на лещи и оптична илюзия, а други размишляват над намръщеното му лице.yuliyamnn

„Не, това е сибирски рис. Храни се с недостойните и пие само водка“, „И не изглежда доволен. Изглежда, че той е тук заради водката и недостойните, а тя е останала съвсем без водка“, пишат коментаторите.

Според Юлия повечето руски и чуждестранни фенове на Кефир не вярват, че котката е истинска, и се питат дали не е дело на фотошоп.

„Също така много хора искат да купят Кефир, но това е ужасно. Той вече е член на семейството. Няма да го дадем за нищо на света, само ще го снимаме по-често“, казва Минина.

автор: ВИКТОРИЯ РЯБИКОВА

източник: bg.rbth.com

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest