Започва серийното производство на БМП-2M

Серийното производство на бойната машина на пехотата БМП-2М с максимално въоръжение ще започне в близко бъдеще, каза главнокомандващият на Сухопътните войски генерал Олег Салюков.

„В близко бъдеще се планира да приключат държавните изпитания и да започнат серийни доставки на новия танк Т-90М и модернизираната БМП с бойния модул „Бережок“, заяви главнокомандващият в интервю за „Красная звезда“. Той добави, че са подписани договори за доставка на войските на изпитателни партиди на танковете Т-14 „Армата“, БМП „Курганец“ и бронетранспортьора „Бумеранг“.

Бойният модул „Бережок“, с който е оборудвана БМП-2M, няма равен по огнева мощ – с него бойната ефективност на машината се е увеличила повече от три пъти. За борба с бронетехника БМП разполага с четири пускови установки ПТУР „Корнет“ с боекомплекти от осем ракети. Богатият арсенал позволява обстрел на танкове с две ракети наведнъж, което драстично намалява ефективността на активната и динамична защита на целта – отбранителните ѝ системи просто нямат време да реагират на две заплахи едновременно. За борба с по-малко сложни цели: снайперисти, гранатометчици, пехота – има и 30-мм скорострелно оръдие и сдвоена картечница ПКТ, пише „Российская газета“.

Система за управление на огъня с лазерен далекомер, топловизьор и система за автоматично съпровождане позволяват да се проследяват няколко цели едновременно, в особено трудни ситуации командирът на машината идва на помощ на артилериста – панорамният му прицел може да управлява и въоръжение.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest