Общество

Започна XXVII Петербургски международен икономически форум

Главната тема на събитието е „Основата на многополюсния свят е формирането на нови точки на растеж“.

👨‍💼👩‍💼 Повече от 17,1 хиляди души от 136 страни и територии, както и 3400 представители на медиите потвърдиха участието си във форума.

💬 „Повече от четвърт век форумът дава възможност на политици, експерти, предприемачи, учени и журналисти от цял свят да обсъдят всестранно ключовите тенденции в развитието на руската и глобалната икономика. <… >

Темата на тази среща – „Основата на един многополюсен свят е формирането на нови точки на растеж“ – е много актуална и значима. Все по-голяма част от световната общност е за изграждането на справедлива и демократична система на международни отношения, основана на принципите на истинско равенство, зачитане на законните интереси на другите и зачитане на културното и цивилизационно многообразие на държавите и народите.

<…>

Страната ни е отворена за конструктивен диалог и взаимодействие с партньорите и е готова да работим заедно за решаване на икономическите, социалните, научните и технологичните проблеми на нашето време.

🤝 Разчитам форумът да даде старт на нови перспективни инициативи и проекти, да послужи за увеличаване на взаимноизгодното сътрудничество между нашите страни и народи“, – отбеляза в приветствието си към участниците във форума Президентът на Русия В.В.Путин.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest