Общество

Започна работата над „Силата на Сибир-2“

В Русия започна строежът на новия газопровод „Силата на Сибир-2“, съобщи шефът на „Газпром“ Алексей Милър пред руския президент Владимир Путин.

„Поръчахте да започне работата по проектирането и проучването (РПП) за ‘Силата на Сибир-2’. Започнахме РПП и едновременно, разбира се, започнахме работа по монголския участък“, заяви Милър, цитиран от ТВ канала „360“.kremlin.ru

Той добави, че е подписал меморандум с монголския премиер Ухнагийн Хурелсух – документът засяга създаването на компания със специално предназначение, която ще избере трасето на газопровода. Резултатите от съвместната работа ще бъдат готови за обсъждане в началото на 2021 година.

„Реализацията на проекта ‘Силата на Сибир-2’ ще ни позволи първо да съединим газотранспортните мощности от запад с тези на изток“, отбеляза шефът на „Газпром“.

Според Милър строителството ще даде нови възможности за газификация на Източен Сибир и Задбайкалието. Благодарение на новия газопровод ще могат да открият азиатския пазар за Ямал. Мощността на „Силата на Сибир-2“ ще бъде до 50 млрд. кубометра.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest