Започна подготовката на най-новия руски танк Т-14 „Армата“ за износ

Започна формирането на експортния облик на танка от ново поколение Т-14 „Армата“.

Специалистите решават какви елементи от конструкцията могат да бъдат поставени за износ и какво да се монтира само на версията на танка за руската армия, пише „Интерфакс“, като се позовава на свой източник. Друг събеседник на агенцията съобщи, че машината вече е получила експортен паспорт, но няма официално потвърждение на информацията.

За подготовката на „Армата“ за продажба на световния пазар съобщи и министърът на промишлеността и търговията на Русия Денис Мантуров. По негови думи интерес към танка има във връзка с тестването на машината в Сирия. Доставките на Т-14 зад граница ще започнат след изпращането на първите партиди „Армата“ в руската армия.

Руското министерство на отбраната има договор за доставката на два батальона Т-14 и батальон тежки БМП Т-15, както по-рано съобщи руският заместник министър на отбраната и към момента вицепремиер на страната Юрий Борисов.

„Армата“ е единственият в света танк от трето следвоенно поколение. Главната му разлика от другите машини е в структурата. Куполът му е необитаем, екипажът се намира в изолирана бронирана капсула далеч от боекомплекта, управлява се дистанционно. Използвана е многостепенна защита от съществуващите и перспективните средства за поразяване, отбелязва „Российская газета“.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest