Общество

„ЗАКРИЛНИЦИ“ търсим ДОРОволци!

Ние, сдружение “Закрилници” като част от голямото семейство на Форум Гражданско Участие в партньорство с Община Монтана стартираме кампания за набиране на

ДОБРОволци и създаване на Банка от ДОБРОволци на територията на Монтана.

ДОБРОволец е човек, който по свое желание се заема с дейност и работа, участва в дейности, с цел допринасяне за добруването и подобряването на човешкото качество на живот.

Това за разлика от платените дейности, може да носи приятно чувство на удовлетворение или уважение, но няма финансова печалба – доброволците извършват своята дейност или напълно безплатно, или в определени условия при минимално заплащане и осигуряване на условия на живот, при работа в чужбина.

ДОБРОволците са известни с развиването на своите умения, които са им силно необходими при често нестандартния тип работа, който извършват, социализация (тъй като им се налага да работят често с множество други доброволци, да разговарят и общуват с хора, опитвайки се да бъдат от помощ за тях) и също така с ентусиазма и радостта, от извършваната дейност.

Най-често наградата за усилията на доброволците е добрата дума, признанието, похвалата от страна на околните хора или други доброволци.

Имаме удоволствието да поканим вас, като наши партньори и съмишленици на

02ри май 2022 г. (понеделник), от 17.00ч в парк”Монтанезиум”

където заедно с Димана Макариева, баскетболен клуб жени Монтана и нашите ДОБРОволци от Закрилници да поставим началото на нашата ДОБРОволческа програма.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest