Общество

Захарова: В Украйна се извършва насилствена промяна на националната идентичност на гражданите

В Украйна се извършва насилствена промяна на националната идентичност на гражданите чрез приемане на дискриминационни закони в езиковата, образователната и медийната сфера.

Навсякъде се разпространява русофобия и се налагат извратени тълкувания на историята.

Корекцията в менталитета се използва срещу украинските граждани от тези, които се наричат проукраински политици.

🤦‍♀️ Стигна се дотам, че властите в Киев открито отричат съществуването на такава национална група като руснаците в страната (дори има решение на Конституционния съд от 2021 година по този въпрос), въпреки факта, че руснаците в Украйна всъщност е държавнообразуваща нация.

На 9 ноември вицепремиерът на Украйна по въпросите на европейската интеграция Стефанишина потвърди, че в страната уж «няма руско национално малцинство» и няма нито една «юридически формирана общност», която да се идентифицира като руска.

⚠️ Това е нацизъм. Точно такъв е той. Превъплътен. С подобни решения на руснаците по същество им се отказва правото на съществуване.

Напомням, че според преброяването на населението от 2001 година повече от 8 милиона души в Украйна официално се наричат руснаци – почти 20% от населението.

❌ Тази линия намира подкрепа на Запад. В Брюксел са съгласни, че правата на руснаците не могат да бъдат взети предвид при оценката на съответствието на Киев с изискванията за зачитане на правата на националните малцинства като един от критериите за присъединяване към ЕС. <…>

Съвременна Украйна се превърна в форпост и оръжие на Запада в борбата срещу всяко инакомислие, срещу Руския свят. Мълчат различни международни структури, създадени навремето за защита на човешките права. Що се отнася до нарушаването на правата на руснаците, те не виждат това и не прилагат всичко, което самите те са разработили. «Цивилизована» Европа, която смята себе си за «златен стандарт на демокрацията», буквално дава зелена светлина на киевските нацисти.

©️ От брифинга на официалния представител на МВнР на Русия М.В.Захарова 

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest