Общество

Захарова: Урсула е изцяло на въдицата и играе играта на Вашингтон вътре в ЕС

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по време на речта си в американския институт Хъдсън на 19 октомври: «Русия и ХАМАС си приличат.

Както каза президентът Зеленски, тяхната «същност е една». И едните, и другите убиваха и взимаха за заложници невинни мирни жители, включително бебета и деца. Това е варварски начин на борба. И ако тази зараза не бъде спряна, тя може да се разпространи от Европа до Близкия Изток и Индо-Тихоокеанския регион.

Заявленията на Урсула фон дер Лайен са проява на крайна форма на национализъм и ксенофобия, провокация, насочена към разпалване на междурелигиозна и междуетническа омраза.

Защо Урсула прави такива изявления? Защото заради корупционни измами със закупуването на американски ваксини за десетки милиарди, тя е изцяло на въдицата и играе играта на Вашингтон вътре в Европейския съюз.

Компрометираният председател на Европейската комисия напълно «забрави» за милионите жертви (жени и деца) на американската «война срещу тероризма» в Ирак, Афганистан, Сомалия, Либия, Сирия.

Защо аналогични изявления прави самият Вашингтон? Защото русофобското крило на американската държава в сянка наистина иска да всява междуетнически и междурелигиозни раздори сред нас, да настървява хората, играейки с национални и религиозни чувства. Те го направиха толкова сполучливо в Украйна и в други части на света. Но при нас ще си счупят зъбите – няма да стане!

Ще има много такива заявления и различни провокации. Точно така трябва да се отнасяме към тях.

Нашата сила е в единството, основано на мирно съжителство и взаимно уважение между представители на различни националности и религиозни вярвания. И тук врагът няма да мине!

#мнение на М.В.Захарова

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest