Общество

Захарова: Украинските неонацисти продължават да нанасят удари по жилищни сгради

 Украинските неонацисти продължават да нанасят удари по жилищни сгради и обекти на социалната инфраструктура в руските региони.

За тази цел активно се използва доставяно от САЩ и други страни от НАТО далекобойно въоръжение, вкл. с касетъчни боеприпаси.

Всеки ден постъпват съобщения за обстрел на градове и села на ДНР и ЛНР:

• На 2 декември ВСУ подложиха Лисичанск (ЛHP) на ракетна атака, ранявайки четирима цивилни.

• На 3 декември ВСУ изстреляха повече от 30 снаряда по Донецк, Горловка и Макеевка. В резултат на това шестима души са ранени.

• На 5 декември същите тези населени места отново са обстрелвани от бандеровци.

❗️ Ето я истинската задача – да се убива всичко мирно, съществуващо в хармония, всичко, което не приема деструктивната логика, наложена на украинците от НАТО и колективния Запад.

ВСУ не спират да обстрелват територията на Белгородска област. На 4 декември те изстреляха 66 снаряда по населени места на пет общини.

Продължават опитите на киевския режим за извършване на терористични атаки срещу обекти на територията на Русия с помощта на дронове. В нощта на 5 декември силите на ПВО свалиха 22 дрона и прехванаха още 13 над Крим и Азовско море.

Съдилищата на Руската Федерация, въз основа на доказателства, продължават да издават присъди срещу украински неонацисти, извършили тежки престъпления срещу цивилни граждани.

<…>

Работата по събиране на доказателства за военни престъпления от боевиците на ВСУ продължава.

☝️ Никой няма да избяга от отговорност.

©️ От брифинга на М.В.Захарова (6 декември 2023 г.)

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest