Общество

Захарова: Срещите, инициирани от киевския режим и неговите западни куратори за популяризиране на „формулата“ на Зеленски, са измама

От брифинга на официалния представител на МВнР на Русия М.В.Захарова (2 август 2023 година): относно мирните инициативи на Саудитска Арабия за разрешаване на украинската криза

❓ Очаква ли Москва да получи покана за предстоящата среща по украинската «формула на мира» в Саудитска Арабия? Ще следи ли Министерството на външните работи на Русия развитието на събитията около срещата?

💬 В контакт сме с различни страни, предлагащи мирни инициативи. Срещите, инициирани от киевския режим и неговите западни куратори за популяризиране на «формулата» на В.Зеленски, са измама. Това не е научно-практическа конференция или среща на дипломати за разработване на политически решения, а опит да се възползват от искрените намерения на редица държави с цел сглабяне на антируска коалиция.

▪️ Говоря за това по този начин, защото «формулата» на В.Зеленски няма нищо общо с мира и мирния план. <…> Да се обсъжда това, предполагайки, че Русия ще участва в нея, е безсмислено.

▪️ Помните ли западната «формула»? Само битка докрай, без мирни преговори. <…> Задачата на Запада е да убие колкото се може повече руснаци (за това говориха и Дж.Буш-младши, и сенаторът Л.Греъм). Задачата на киевския режим е да убие колкото се може повече граждани на Украйна. Това и правят те. За това е създадена «формулата» на В.Зеленски, която очевидно няма връзка с реалността, непроходима по никакви точки.

▪️ Псевдомирният план на киевския режим <…> се състои от очевидно неприемливи ултиматуми. Исканията към Русия са неизпълними и няма да бъдат изпълнени. Неговите автори разбират това много добре и се крият зад тази инициатива, за да оправдаят бойните действия на киевския режим и да получат още повече материална помощ. Корупционна връзка.

☝️ Ако такива срещи помогнат на Запада да осъзнае задънената улица на интригата с плана на В.Зеленски, тогава те ще бъдат полезни.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest