Общество

Захарова: Срещата на Г-20 не се получи антируска, нито пък излезе антируска резолюция

Ако добавим към това, че в момента има активна критика на В.А.Зеленски в западните медии, това не означава ли, че Европа би искала или ще «тласка» Украйна към някакви споразумения и мир?

💬 Смятам, че това е колективната позиция на Световното мнозинство, което се е изморило от това, че малцинството безкрайно да го поучава, заблуждава и опитва да го принуди да следва собствените си насоки. Затова те казаха категорично «не» на поредните опити за манипулация.

Относно умората на Европейския съюз от В.А.Зеленски. Уморени ли са или не, никой не ги пита. Вашингтон решава вместо Европейския съюз. Решенията, които ЕС взема, са самоубийствени. Това не е някаква временна краткосрочна рецесия или елементи на спад, които са естествени за страните, които развиват своите икономики и са в активен производствен процес. Нищо подобно. Именно такива резултати получи ЕС след едностранните антируски санкции, наложени по настояване на Вашингтон.

<…>

ЕС нищо не решава. Вашингтон ще им каже да обичат В.А.Зеленски, те ще го обичат. Те ще кажат да издържат В.А.Зеленски с още повече пари, те още повече ще ограбват собствените си граждани, повишавайки данъците и увеличавайки събираемостта от своето население. Дори осъзнавайки, че техният бизнес, европейските компании напускат страните от Евросъюза и се пререгистрират в други региони на света.

©️ От брифинга на официалния представител на МВнР на Русия М.В.Захарова

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest