Общество

Захарова: Русия предотврати убийството на руски журналисти от украинските специални служби

Коментар на официалния представител на МВнР на Русия М.В.Захарова във връзка с предотвратяването на подготовка от украинските специални служби за убийството на руски журналисти

💬 На 15 юли ФСБ на Русия, съвместно със Следствения комитет и Министерството на вътрешните работи на Русия, предотврати подготовката на украинските специални служби за убийството на главния редактор на канала RT и Международната медийна група «Russia Today» М.С.Симонян, както и журналиста и телевизионната водеща К.А.Собчак.

❗️ Става дума за пореден опит за терористична атака срещу руски цивилни, организиран от киевския режим, който е внимателно покровителстван от западни куратори. В момента правоприлагащите органи разследват всички детайли, но вече е очевидно, че причината за неуспешния опит за убийство е професионалната дейност на руските журналисти.

<…>

Всичко, което се случва, за пореден път показва терористичната природа на режима на В.Зеленски, който е отговорен за цяла поредица от терористични атаки. През август 2022 година диверсанти на киевския режим убиха руската журналистка Д.А.Дугина, през март 2023 година направиха покушение върху живота на основателя на телевизионния канал «Цариград» К.В.Малофеев, през април 2023 година в резултат на експлозията загина военният журналист М.Ю.Фомин (Владлен Татарски), през май 2023 година беше тежко ранен писателят, публицист и общественик Е.Н.Прилепин (Захар Прилепин).

Едва ли ще дочакаме реакция от съответните международни организации. Патологичното лицемерие отдавна е политическа традиция на западния либерализъм и негов безусловен рефлекс.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest