Общество

Захарова: Режимът в Киев не спира терористичната дейност срещу мирното население

Режимът в Киев не спира терористичната дейност срещу мирното население и гражданската инфраструктура на страната ни. <…>

Бандеровците активно използват западни видове въоръжения и атакуват жилищния сектор и социалните обекти на Белгородска област. Само за периода от 29 март до 1 април т.г. над 100 пъти са откривали огън по населените й места. За съжаление не се размина без жертви. През това време загинаха двама души, а 13 бяха ранени.

Най-много го усеща Белгород. Украинските терористи умишлено се насочват към кварталите, за да всеят паника и страх сред жителите. Но жителите на Белгород, както всички руснаци, не могат да бъдат сломени или сплашени. Неонацистите от всякакъв тип ще получат достоен отговор и ще бъдат унищожени, където и да се опитат да се скрият, както заяви руското ръководство.

На 27 март т.г. в ДНР по време на обстрел от украинските въоръжени сили на Горловка, Пантелеймоновка и Александровка бяха убити трима души, 5 бяха ранени.

На 29 март т.г. в Донецк възрастен мъж пострада в резултат на експлозия на противопехотна мина „Пеперуда“. Да припомним, че през 2005 г. Украйна ратифицира Отавската конвенция, която забранява използването, натрупването и производството на противопехотни мини.

На 1 април т.г. в Старобелск в ЛНР в резултат на целенасочена експлозия на кола е убит местен депутат, заместник-ръководител на Центъра за обслужване на образователни организации на републиката В.Г.Чайка.

Няма никакво съмнение за участието на украинските специални служби в случилото се, чиито ръководители открито не само изразяват солидарност и поемат отговорност, но и призовават за продължаване на подобни терористични и екстремистки прояви.

©️ От брифинга на М.В.Захарова

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest