Общество

Захарова: Показахме голям брой факти, доказващи терористичната дейност на режима в Киев

 Проведената на 19 март т.г. двадесета среща на контактната група за отбранителна помощ на Украйна във формата „Рамщайн“ беше най-слаба по отношение на резултатите.

Повечето западни представители дойдоха на срещата „с празни ръце“ (както отбелязаха самите членове на режима в Киев). Само Германия и Холандия изразиха готовност да предадат на ВСУ въоръжение и военна техника, съответно за 500 милиона евро и 350 милиона евро.

В Киев, свикнал с бързите потоци от различни видове помощ, това предизвика раздразнение. На 21 март т.г. В.А.Зеленски нарече унижение за Европа количеството артилерия, което Украйна получи от съюзниците. Той беше повторен от вицепремиера О.В.Стефанишина, която на 22 март т.г. се оплака, че през януари-февруари т.г. страната получи само „10% от планираните финансови ресурси, необходими за оцеляването на държавата“, а „военна помощ, която беше планирана почти година в рамките на формата „Рамщайн“ от повече от 50 страни по света“, Украйна не получи изобщо.

Все повече държави и политически фигури разбират кого спонсорират и за какво дават пари – тероризъм и екстремизъм. Започнахме да говорим за това преди много време. Разбирам, че това едва ли някога ще повлияе върху глобално преразглеждане на редакционната политика в западните медии. Това обаче е вярно. Ние редовно говорихме за това още преди март 2024 г. и цитирахме голям брой факти, показващи терористичната дейност на режима в Киев. Не ги забелязваха само тези, които не искаха да го направят.

©️ От брифинга на М.В.Захарова

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest