Общество

Захарова: Под натиска на САЩ, Зеленски подписа указ, забраняващ всякакви преговори с Москва

 Вчера министърът на външните работи на Германия Аналена Бербок в интервю за телевизия ZDF каза буквално следното: «Половината свят работи всеки ден само за защита на мира. Но за това е необходим и руският Президент, който, за съжаление, изобщо не иска да говори. Това беше демонстрирано от последните руски ядрени учения и непрекъснатите атаки срещу инфраструктура».

Вече започвам да се тревожа за състоянието на Бербок. Или има нещо с паметта си, или с логиката, или…
Нека припомним на германския министър това, което целият свят вече знае, а не само «половината» от него.

Първо. Буквално всеки ден ЕС, САЩ, Великобритания и цялата тази натовска организирана престъпна групировка вземат решения за увеличаване на доставките на оръжия в зоната на конфликта. Ако това съвсем сериозно имат предвид под «защита на мира», тогава тезите в германското МВнР са написани от изкуствен интелект, в който не са качвали нищо друго освен прессъобщения от сайта на Държавния департамент.

Второ. Русия се съгласи на преговори незабавно, щом Киев поиска това през пролетта на 2022 г. Вярно, след това тогавашният премиер на Великобритания Борис Джонсън дойде при Зеленски и убеди представителите на киевския режим да ги прекъснат. Ето директен цитат от ръководителя на преговарящата делегация Давид Арахамия: «Когато се върнахме от Истанбул, Борис Джонсън дойде и каза, че няма да подписваме нищо с тях изобщо. И нека просто да воюваме».

Трето. Под натиска на САЩ през септември 2022 г. Зеленски подписа указ, забраняващ всякакви преговори с Москва.

И така, за какво говори Аналена?

#мнение на М.В.Захарова

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest