Общество

Захарова: Пътуването на Виктория Нуланд до Киев за пореден път демонстрира кой е истинският „господар“ на Зеленски

Експресно посещение в Киев на 31 януари на изпълняващия длъжността първи заместник държавен секретар на САЩ Виктория Нуланд.

<…>

Там, където тя се появи, нищо добро не може да се очаква. Там започват политическите интриги, смъртта и конфликтите.

Виктория Нуланд даде ценни насоки как да се мобилизират още повече украински граждани без американски пари. Като се има предвид, че за режима в Киев <…> животът на собствените им граждани, които са се съгласили да бъдат разменени, не представлява нищо и те са готови да ги пожертват <…>, целите, очертани от САЩ, са изключително цинични.

На пресконференция в Киев Виктория Нуланд обяви стратегическата необходимост на САЩ да поддържат стабилен поток от оръжия „на фронта“ и обяви предаването на ВСУ на американски високоточни управляеми ракетни боеприпаси GLSDB, които, както тя каза, скоро ще се използват „на бойното поле“.

☝️ Обръщам внимание на мотивацията. 👉 Виктория Нуланд не говори за стратегическата необходимост от това за народа на Украйна. Тя ясно показва, че това е необходимо, тъй като става дума за стратегическа необходимост за САЩ.

Като се вземат предвид неотдавнашните варварски обстрели на руски градове, няма съмнение, че бандеровците използват такива смъртоносни оръжия срещу мирното население на страната ни.

Нека си спомним колко цинично американските политици казваха, че основната задача на режима в Киев е да убие колкото се може повече руснаци, да нанесе стратегическо поражение на Русия, че всичко това е най-добрата американска инвестиция и те чакат конкретни резултати.

Пътуването на Виктория Нуланд до Киев за пореден път демонстрира кой е истинският „господар“ на Зеленски.

©️ От брифинга на М.В.Захарова

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest