Общество

Захарова: „Колективният Запад“ се опита първо да попречи на вота, а след това да го очернят, не успяха!

Ако правим оценка на изборите за Президент на Руската Федерация, проведени в чужбина (изключително в сферата на компетентност на МВнР на Русия), повечето експерти и анализатори отбелязват, че те са преминали успешно.

🗳 В гласуването в чужбина участваха 383 553 души (това е приблизително два пъти повече от проведените в чужбина парламентарни избори през 2021 г.).

Обявяването на официалните изборни резултати е прерогатив на ЦИК, но сега, като се има предвид, че данните на избирателните секции (включително разположените в чужбина) са публично достъпни на уебсайтовете на системата на ЦИК, всички виждат, че В.В.Путин спечели убедителна победа, включително и в гласуването извън Русия.

Благодарение на усилията на руските задгранични институции гласуването като цяло премина без сериозни инциденти, а провокациите от страна на антируските сили бяха своевременно и ефективно изолирани.

❗️ Основният извод: Русия напълно е предоставила на своите граждани конституционното им право да участват в гласуването, дори ако са в чужбина.

В реално време, буквално денонощно, МВнР и задграничните институции от системата на МВнР отразяваха хода на гласуването в социалните мрежи в избирателните секции по целия свят. Ще ви кажа числата: 288 секции в 144 държави. От началото на март само на нашите ресурси са публикувани около 1,5 хиляди публикации, хиляди снимки и видеоклипове. Това беше направено с цел да се предотвратят всякакви инсинуации за провеждане на избори в чужбина. Беше демонстрирана максимална прозрачност.

И въпреки че „колективният Запад“ и наетите от него провокатори се опитаха с всички сили първо да попречат на вота, а след това да го очернят, не успяха. <…>

Те искаха да е зле, но се получи по нашия начин!

©️ Из брифинга на М.В.Захарова

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest