Общество

Захарова: Киевският режим продължава практиката на престъпен терор

От коментара на официалния представител на МВнР на Русия М.В.Захарова във връзка с убийството на руския журналист Р.И.Журавльов (22 юли 2023 година)

💬 Киевският режим продължава практиката на престъпен терор.

В резултат на артилерийски удар с касетъчни боеприпаси от укронацистите по група журналисти от мултимедиен информационен център «Известия» и информационна агенция РИА «Новости» прекъсна живота на журналиста Ростислав Журавльов. Още трима негови колеги, които са получили осколочни рани, в състояние на средна тежест са откарани в полевите медицински заведения на Министерството на отбраната на Русия.

❗️ Всичко показва, че нападението срещу журналистическата група е извършено неслучайно: кореспондентите са събирали материали за репортаж за обстрела на населени места в Запорожка област от бойци на киевския режим с касетъчни боеприпаси, забранени в много страни по света.

С онези, които се доставят на Киев от САЩ. Вашингтон, а заедно с него Лондон и Париж, снабдяващи режима на Зеленски с ракети с голям обсег, само на думи изразяват загриженост за безопасността на журналистите, но в действителност те са спонсори на терористи.

Не си правим никакви илюзии, че съответните международни структури ще предпочетат, както и досега в подобни случаи, да си затварят очите за това отвратително престъпление, което всъщност ги прави съучастници в терористичното беззаконие на Киев.

☝️ Виновните за жестокото убийство на руски журналист неминуемо ще понесат заслужено наказание. Цялата отговорност ще бъде споделена от тези, които доставяха касетъчни боеприпаси на своите киевски протежета.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest