Общество

Захарова: Киевският режим извърши поредната терористична атака

Коментар на официалния представител на МВнР на Русия М.В.Захарова във връзка с поредната атака на киевския режим срещу подстанция „Радуга“ в гр.Енергодар

💬 На 3 юли киевският режим извърши поредната терористична атака с помощта на безпилотни летателни апарати срещу електрическата подстанция „Радуга“, разположена в Енергодар, където се извършваше работа по оптимизиране на схемата за електрозахранване на града-сателит на Запорожката АЕЦ (ЗАЕЦ).

В резултат на престъпното нападение са пострадали осем служители на ЗАЕЦ, на които е оказана медицинска помощ. Те са под постоянно лекарско наблюдение. Атаката на ВСУ срещу подстанция „Радуга“ е първият случай, когато служителите на станцията са били умишлено застрашени.

Повредено е и оборудване – два трансформатора, нарушена е енергоснабдителната система на града и нормалното функциониране на съоръженията на ЗАЕЦ (транспортен цех, печатница, управление на производствено-техническото снабдяване).

❗️ Терористичната атака на режима на Зеленски е насочена към дестабилизиране на ситуацията в Енергодар, сплашване на служителите на станцията и в крайна сметка, поставяне на ЗАЕЦ под заплаха.

Отговорността за терора срещу служителите на станцията и пренебрегването на безопасността на мирните ядрени съоръжения пада изцяло върху киевския нацистки режим, лично на неговите лидери, както и на техните западни покровители.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest