Общество

Захарова: Киевския режим създава ядрена заплаха

От брифинга на официалния представител на МВнР на Русия М.В.Захарова: за оценките на текущата ситуация в света

❓ Как ще коментирате изводите на тези експерти, които са сигурни, че ситуацията в света сега е по-опасна от Карибската криза? Какво още може да направи МВнР на Русия, за да спаси света от ядрена катастрофа?

💬 Чух много мнения «за» и «против» дали ситуациите са сходни. Считам, че с това трябва да се занимават експерти, историци, може би очевидци на тези събития. Нашата задача е да се съсредоточим върху недопускането на най-лошия сценарий. За съжаление, най-лошият сценарий сега се предписва от Запада: неконтролирани доставки на оръжие, снабдяване на режима, който е мутирал от фашистки в терористичен, но отвътре е неонацистки, заплаха за ядрените съоръжения, създадена от киевския режим. Всичко това говори, че Западът предписва изключително опасен сценарий. Опасен не за Русия, а за целия свят като цяло.

Това, което се случва сега, дори не е игра с огъня. Това е игра с огън и керосин. Абсолютно сте прав, че всичко трябва да се направи. Нашето ведомство се занимава с това, този сценарий да не получи реално въплъщение.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest