Общество

За милитаризация на Украйна

В продължение на повече от осем години, с прякото участие на съветници от страните от НАТО, се извършваше милитаризация на Украйна, на нейна територия се създаваха военни бази и биолаборатории, възпитаваха се привърженици на неонацистката идеология, способни сляпо да изпълняват командите на западни куратори.

Територията на Украйна се превърна в полигон за военни учения и маневри на Запада. Така през 2021 г. там се състояха седем такива маневри, вкл. най-големите за последните 25 години Defender Europe. През 2022 г. те трябваше да бъдат девет. Почти два пъти спрямо 2021 г. – до 64 хиляди – трябваше да нарасне броят на военнослужещите, участващи в тях. Повече от три пъти – до 361 – трябваше да се увеличи броят на самолетите и хеликоптерите. Почти четири пъти – до 256 – военни кораби. Всички учения бяха свързани с един план и имаха антируска насоченост. Преди началото на специалната операция във военни обекти и военноморски бази в Украйна бяха разположени около 10 000 военнослужещи от страните от НАТО, от които 4000 от САЩ.

Както се оказа по-късно, през март 2022 г. Въоръжените сили на Украйна са се готвели със сила да завземат Донбас.

Киевският режим и неговите западни куратори обръщаха голямо внимание на работата по унищожаването на културния код на хората чрез насилствена украинизация, изтласкване и унищожаване на всичко руско. Руският език всъщност беше забранен, руските училища бяха затворени, бяха създадени множество ограничения върху разпространението на печатни и аудио-визуални продукти на родния език на повечето украинци.

Насаждането на русофобия, фалшифицирането на историята и възраждането на неонацизма в Украйна, както и осемгодишната агресия на киевския режим срещу цивилни не можеха повече да бъдат игнорирани.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest