За две седмици в Сърбия руските експерти са дезинфекцирали 39 клиники в 8 града

Руските военни лекари отново дезинфекцираха градската болница в Чуприя на 16 април, където за момента епидемиологичната ситуация е най-сериозна, заедно с Белград, Валево и Ниш.

Експертите похвалиха работата на сръбските си колеги въз основа на препоръките, направени по-рано.

Три медицински екипа участваха в изследването и лечението на 37 пациенти заразени с COVID-19 в градските болници на Лесковац и Зайчар. Руските военни лекари оцениха епидемиологичната ситуация в тези клиники и направиха препоръки към местните лекари там.

МО на РФ

Експертите по радиологична, химическа и биологична защита към руското министерство на отбраната продължават дезинфекцията. За 24 часа бяха обработени 11 съоръжения, включително Военната академия на министерството на отбраната на Сърбия в Белград, както и градските здравни центрове и старческите домове в Чуприя и Ниш.

Руският комбиниран отряд дезинфекцира общо 39 институции в 8 града на Сърбия (Белград, Ниш, Валево, Бачка Топола, Крушевац, Чуприя, Палич и Нови Сад). Обработени са около 90 сгради и конструкции с обща площ над 610 000 кв. м и 230 кв. м пътища. Военните лекари прегледаха и участваха в лечението на 341 пациенти с инфекция COVID-19.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest