Южният военен окръг ще получи танкове Т-90

Танковите подразделения на две мотострелкови дивизии от 58-ма общовойскова армия на Южния военен окръг, които са разгърнати на базата на по-рано съкратени мотострелкови бригади, ще бъдат подсилени с основни бойни танкове Т-90А и може би модернизирани Т-90М „Прорив“.

За това съобщава в. „Известия“ в статията си „Резервираха „Прорив“: югът на Русия ще бъде подсилен с най-новите танкове Т-90М“, позовавайки се на информация от свои източници в министерството на отбраната на Русия .

„С Т-90 ще се превъоръжат изцяло танковите части и подразделения на 19-та и 20-та мотострелкови дивизии на Южния военен окръг (ЮВО). Главното решение вече е взето“, разказаха за „Известия“ източници в министерството на отбраната. В момента се обсъжда и въпросът за оборудването на тези дивизии с най-новия T-90M „Прорив“, се казва в публикувания материал, цитиран от anna-news.info.

Оборудването на подразделенията на дивизиите с танкове Т-90А ще изисква нови доставки на тези бойни машини, произведени от Научно-производствената корпорация „Уралвагонзавод“ в Нижни Тагил до Южния военен окръг.

Във всеки от мотострелковите полкове на 19-та и 20-та дивизия ще има по един батальон, оборудван с танкове Т-90А, освен това в състава на мотострелковите дивизии ще имат един отделен танков батальон с увеличен петротен състав.

В състава на мотострелковите бригади на Южния военен окръг вече е имало батальони, оборудвани с танкове Т-90А.

През март 2021 г. партида танкове Т-90М постъпи в състава на 27-ма отделна гвардейска мотосрелкова Севастополска Краснознаменна бригада, кръстена на 60-годишнината на СССР, която е разположена в Новомосковския административен окръг на град Москва.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest