Общество

XXXII Руска студентска пролет събра 3,6 хиляди студенти от 80 региона

Тази година Саратов стана място за общоруския фестивал.

Журито ще трябва да оцени над 1,5 хиляди конкурсни творби в 50 номинации и 10 направления.

💬 „Вашият традиционен фестивал, който протича в атмосфера на студентско братство и приятелско общуване, няколко десетилетия служи като притегателен център за млади хора от много региони на страната“, – отбеляза в приветствието си към участниците на мероприятието Президентът на Русия В.Путин.

Тази година фестивалът е посветен на 90-годишнината от рождението на първия космонавт на планетата Юрий Гагарин, мотото му е „Студентска пролет. По-близо до звездите.“

💬 “Финалът на Студентска пролет е нещо, което помниш цял живот. Всяка година виждаме, че броят на желаещите да участват студенти расте, разширяват се и номинациите. Всички участници в Руската студентска пролет идват с „горящи“ очи. Вече се усеща неописуема атмосфера“, – каза заместник-ръководителят на Министерството на образованието и науката на Русия О.Петрова.

📍 Въз основа на резултатите от конкурса повече от 100 от най-добрите участници ще станат артисти на IV Турне и в рамките на един месец ще обиколят страната с ново шоу, посветено на Годината на семейството.

📍В рамките на фестивала ще се проведе финалът на IV Национална награда за подкрепа на талантливи младежи.

📍 За първи път по време на Студентската пролет ще се проведе грантовия конкурс на Федералната агенция по въпросите на младежта („Росмолодежь.Гранты“).

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest