Общество

XVIII Национален и I Международен събор на приятелите на Русия

В България се състоя XVIII Национален и I Международен събор на приятелите на Русия.

💬 Преди много години българското движение „Русофили“ създаде прекрасна традиция на ежегодни събори на граждани, които, като искрени патриоти на родината си, ценят вековните традиции на приятелство, свързващи нашите братски народи.

Няма как да не се радвам, че към инициативата на българските приятели се присъединяват съмишленици от цял свят. През март тази година в Москва се проведе учредителният конгрес на Международното движение на русофилите (МДР), в който взеха участие представители на 42 държави от Европа, Азия, Африка и Америка.

С удовлетворение отбелязвам, че въпреки „младата си възраст“ МДР започва да реализира интересни инициативи, включително мероприятия в подкрепа на основните принципи на международното право, преди всичко Устава на ООН.

Надявам се, че срещите като днешната ще се провеждат редовно. Това ще позволи на загрижените граждани на много държави, на нашите сънародници да обединят усилията си в защита на руското хуманитарно присъствие на международната арена.

©️ Из приветствието на Министъра на външните работи на Руската Федерация С.В.Лавров към участниците в XVIII Национален и I Международен събор на приятелите на Русия

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest