Общество

Време е за хищници Wenn du mich seehst, dann weine: Ако ме видиш, плачи

Уважаеми дами и господа, господа – другари, гуд бойс енд гърлс, скъпи братя Българи, тогава… следва Война..!Авторската колегия на списание „Сигурност“ се зарадва,
че „световните господари на мисълта“,въведоха термина „умни списания“,
за да се „издигне в очите на слепите“ 10 годишната житейска състоятелност на нашите усилия.

Американците имат голям арсенал от средства за влияние в света: военна мощ, финансови ресурси, послушната преса по света. През последните години американският истаблишмънт разшири инструментариума си за влияние върху политическите водачи и национални „господари на мисълта“ или, както удобно ги трансферират – лидери на общественото мнение. В тяхна услуга днес са и т. нар. think tanks („мозъчни тръстове“) и „умните списания, които преди време бяха определяни като умни без кавички„.

„През последните три месеца можеше да се види как американците използваха „умни списания“, за да убедят европейците да се откажат от „безумната идея“ да напуснат опеката на САЩ и да се опитат да водят независима политика както в икономическата сфера, така и в областта на отбраната и сигурността.“– обобщават авторитетни международни анализатори./виж сп.Сигурност бр.9-10/

Дали ще бъдем „Умни“днес, ако приемем с усилията на Соломон Паси и онзи „ястреб“ Плевналиев /който Бойко плескаше по врата на публични места/ – да се състави „Кабинет на Войната“?! 

Когато, една държава отрязва суверенитета си, като се изроди чрез политическата си класа в предател на себе си и узакони  изцяло колониалността си.
Когато, всички политически партии са „проекти“ и „ООД“-та на нашите Колонизатори, а правителствата ни се избират по схема от 10-12 /“красиви и умни“/ процента от гласоподавателите в България вече повече от 25 години…
Когато, населението на страната ни е намаляло  с 850 000 души за 10 години и 600 села са обезлюдени…
…Когато, Армията ни днес се „влива в НАТО“ с реални военни способности и боекомплект, близък до състоянието й след Ньойския договор, а един трабант, хиликоптер развяващ националния флаг над жълтите павета 30 години и три изстребителя МИГ 29 от „Соца“ са „гордостта“ на родните НАТО ястреби – атлантици…/получили от България за 18 години над 100 милярда долара/
…Когато над 40% от 16-годишните са неграмотни, чалгата и наркотиците са заляли прекрасната ни Родина…
Когато най-отявлените мутри стават премиери, а МВР и Службите са частни/чужди/…
Когато забравим, че има Бог и българският народ е Православен, а България – Държава на Духа…

Тогава, уважаеми дами и господа, господа – другари, гуд бойс енд гърлс, скъпи братя Българи, тогава… следва Война..!
Или някаква Революция – за да умрем достойно, а не като „дрисльовци“. Но, видимо такава няма и след 30 години „тишина”, „всяка революция” е част от статуквото.

Просто,“мутрите“от статуквото, заедно с другите „мутри“– на Сорос и тези от „Харвард“ имат задача…/Соломон ще е Ментор/! Задачата е да се състави „Кабинет на Войната“.Това е етюд от замисленият геноцид на православието. Не американци, англичани, французи и ционисти умират в бой, а славянските православни народи се самоунищожават.

Така че – време е за война, братя Българи…
Поне да ни сменят самолетите и мутрите… 
С вносни
Разделени сме.

„…Излезте от тъпоъгълната си летаргия, „вий роби на труда“..!
Опомни се, „Европейска Ценност“! – Крещи Морис Мадгар.
Огледайте се определете се и погледнете експлоататорите си в мътните им ледени зъркели и ще чуете как те пищят и съскат, като настъпена по опашката котка.
Ти, който създаваш, ти който имаш правото да казваш, ти който даваш хляба на тези, които се правят на елит и слагат бариери между теб и тях. Опомни се, бедни ми народе!
Ти и събратята ти от другите народи. Вие не сте врагове, насъскват ви един срещу друг тези, които се хранят от вас и пият от силите ви. Без вас те са нищо и те го знаят
…“

Скоро бяха дните, в които „чествахме Независимостта… И Съединението… И писмената си“. Така безнадеждно сме разделени /разединени/, че ако допуснем да ни вкарат в тази война  вече никой не ще може да ни събере.
„Аз съм само един тъжен човек – казва Ники Комедвенска – който все още вярва, че любовта към Родината се събира в две шепи пръст:

…А е толкова малка – две шепи на кръст.
За неделя нашир и надлъж ще я минеш.
Знам, пръстта и през девет морета е пръст,
но платена със кръв, се нарича Родина.

………………………………………………………..

Ние носим навярно огромна вина –
тази милост пилеем от няколко века,
не разбрали, че само на родна земя
и пръстта върху гроба е двойно по-лека… „

Нашите модели са с непреходна стойност. Православната духовност с нейния светоотчески щит е уникална. Нашата цивилизация създава и герои, и поети, и светци, и философи. Тя не създава потребители, не се стреми към ефимерни завоевания. Тя създава извисена съвест, почита истината и се отвращава от варварството.

Днес, препрочитайки Хънтингтън, виждаме колко е актуален в неговото твърдение, че след рухването на тоталитарните режими – конфронтацията между двата свята ще продължи, но на друго равнище. Празнотата, оставена от рухналите идеологии, няма да остане отворена. Бързо ще бъде запълнена. Оттук нататък единният идеологически конфликт между Изтока и Запада (марксизъм срещу капитализъм) ще бъде заменен от множество конфронтации, основани върху културата и религията.
Следователно следващата световна война, ако се случи, ще бъде война между цивилизации, а не между идеологии.

Тази теза, разбира се, е песимистична, защото мнозина се надяваха, че триумфът на либералната демокрация ще означава поне край на въоръжените конфликти. За Съединените щати, тази песимистична перспектива имаше и своите положителни ефекти. Институциите за въоръжаване и отбрана, които бяха свършили много работа по време на Студената война, твърдят анализаторите – сега намериха в теорията на Хънтингтън основание за своето съществуване. Теорията на Хънтингтън разделя цивилизациите на осем единици, но ги обобщава основно на две оси /западна и антизападна/. Програмата, която се изпълнява от“Умните списания“, целият американски истаблишмънт и псевдонационалните „господари на мисълта“ сега, е да се обедини Западът срещу Анти-Запада.
Според Хънтингтън „цивилизацията е най-висшата културна концентрация на човеците и най-широкото поле на културна идентичност, което човеците имат, освен това, което отличава човеците от другите видове“ и това ще бъде главната ос, около която ще се съсредоточат решаващите сили по геополитическите въпроси.

Нека осъзнаем, че на прицел е нашето оцеляване, нека отхвърлим самодоволството и консуматорската си самозаблуда за самодостатъчността. Ние сме в опасност като нация и битката се налага на всички равнища. Сега перспективата за сблъсък на цивилизациите, казва Хънтингтън, трябва да ни събуди и организира. Не за да воюваме, а за да устоим съзнателно духа /етноса/ и идентичността на нашата собствена цивилизация, която уважава Бога, почита човека и в любов и единство – гарантира мира по света.

„Войната конфронтира две визии за света, диаметрално противоположни – „Колкото по-силна е Русия, толкова повече се увеличава русофобията“ – заяви при посещението си у нас швейцарският политик, журналист и общественик Ги Меттан – автор на бестсейлъра „Запад – Русия: една хилядолетна война“ / Историята на русофобията от Карл Велики до Украинската криза/.

Ние ще използваме този труд в България и ще насочим вниманието към политическата система на запад, към глобалните медийни манипулатори и ще разкрием факти около своето изследване за зараждането и формирането на изкривените представи за Русия, като разглеждаме Ги Меттан като възможният баланс, а защо не и „новия /Западняк/Макгахан“ за България. Искаме той да напише за България и националната ни драма. За малка България враждебното говорене /не само за Русия/ ражда и произвежда единствено омраза. Омразата е несъвместима с мира. Затова днес ние не трябва да говорим враждебно – за да творим мир… На един от форумите за мир на „БРОД за България“, Ги Меттан се обърна към българите с думите:
„И ние като европейци – България и Швейцария включително – мисля, че нашата роля е тази, да кажем: „…Ние не трябва да бъдем в подчиненост на единия лагер срещу другия. Ние трябва да останем самите себе си и да играем тази роля на мост, за да намерим общия изход и да бъдем БРОД./Свидетели сме, че и Швейцария в последните месеци отстъпи от изконните ценности на независимостта./бележка на автора /  
Относно евентуална ядрена война и заплахата за страната ви – България е малка, точно както и Швейцария, която трябва да съществува и взаимодейства с по-мощни съседи, но и да запази своята независимост, като остане господар на собствените си решения!Тя трябва сама да избира собствената си съдба, а не да приема – да бъде налагана отвън. В съвременния контекст на България се правят опити да бъде наложена същата роля, както направиха с  Черна Гора и Украйна – исторически винаги близки с Русия.
Но точно тук изкристализира големият американски маньовър: да се пречупят, да се скъсат цивилизационните връзки между исторически близки славянски, православни народи /стари връзки, съюзнически и приятелски/, да бъдат наложени трансформирани в бъдещи противници и врагове. В Черна Гора и Украйна – те успяха… Следваща в листата на „чакащите“ е България. Още повече, че тя е вече в НАТО. Достатъчно е да инсталират военна база…“/край на цитата/

Политическите „лидери“ използват органи /институции/, които следва да са независими и да пазят държавността, спокойствието и правата на своите граждани. Ние не сме поданици, нито колониална маса, нито просто територия, в която към днешна дата, използвайки държавни инструменти, някой ще руши българския граждански мир, ще се гаври с човешките ни права, ще налага омраза, презрение и нагласи, обобщени в последните десетилетия от ефективността на Терминал 2 и заковани от неучастието на българите в последните избори, както и резултатите от тях.

Днес, в условията на нарастващо напрежение в света и усилващо се геополитическо противопоставяне, въпросът за това да се търсят канали и възможности за диалог, както и за търсене на баланси и разумни решения се превръща в ключов – предвид СТОПИРАНЕ !!! въвличането на България и нейната територия във военни действия. Особено важна е тази позиция за нашата страна, която днес се намира в обстановка на демографска катастрофа, вътрешни конфликти, полуразрушена икономика, без армия и т.н. В този смисъл следва ясно да се заяви, че ние не желаем да бъдем нито площадка, на която да се разиграват геополитически битки, нито НАТО-стена, възпираща нечии въображаеми или реални опасности. Точно обратното,  като православна нация и страна – член на НАТО, нашето желание е –  Отечеството ни да стане мост на мира и доброжелателното сътрудничество, а София да се превърне в православна зона за преговори и БРОД за Мир. В този план е и така логичното желание, не само България, но и Балканите – да се обединим под така жизнено определящата, екзестенциална необходимост да бъдем единни в отстояването на МИРА и на призива „Балканите – зона без ядрено оръжие и чуждо военно присъствие“.

Бедствената суша като световен проблем/…въпреки наводненията от престъпни практики и безхаберие по нашите земи/ се изяви в понижаването нивата на реките в цяла Европа. Това доведе до друг феномен – разкривайки камъни, които преди векове са предупреждавали за предстоящи трудни времена /пише Business insider/. Наскоро видяхме Скалите, известни като „камъни на глада“, изплували отново от водата. /Един такъв камък се намира на брега на река Елба на територията на Чехия. Камъкът датира от 1416 г. и на него е издълбано предупреждение на немски: „Wenn du mich seehst, dann weine“: „Ако ме видиш, плачи“/.

Тези камъни са „издълбани в години на лишения и инициалите на авторите са изгубени за историята“, но това са „Умните списания“от мъдростта на живота, които достойно ще изпълняват вечното си предназначение – да видим истината..!
И да разберем истината за това – какво се случи в Българя през последните 30 години и защо?
Която днес ни крещи – „Плачете“!   

•  Прочее, братя мои, облечете се във всеоръжието на Вярата, за да можете устоя против дяволските козни, за да можете се възпротиви в лош ден и, като надвиете всичко, да устоите.

•  Защото нашата борба не е против кръв и плът, а против властите, против светоуправниците на тъмнината от тоя век, против поднебесните духове на злобата.

•  И тъй, стойте, като си препашете кръста с истина и се облечете в бронята на правдата и обуйте нозете си в готовност да благовестите мира;

•  А, над всичко вземете щита на вярата, с който ще можете угаси всички нажежени стрели на лукавия, вземете и шлема на спасението и духовния меч, който е Божието слово
…………………………………………../Послание на Свети Апостол Павел до Ефесяни 6:10-17/

„А преди всичко това ще турят ръце на вас и ще ви изгонят, като ви предават в синагоги
и в тъмници и ви водят пред царе и управници, и ще бъдете мразени от всички, заради
Моето име…
Но и косъм от главата ви няма да загине, с търпението – спасявайте душите си.
………………………………………………………………………………………………………………./От Лука Свето Евангелие 21:12-19/

Aвтор: Лазар Мурджев

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest