Общество

Военнотехническият форум „Армия 2020“ ще се проведе в разширен формат

Военнотехническият форум „Армия-2020“, въпреки епидемиологичните ограничения, тази година ще се проведе дори в разширен формат.

Ще има много интересни новости и исторически ретроспекции.

За особеностите при провеждането на шестия Международен военнотехнически форум „Армия 2020“, програмата и нови площадки в рамките на онлайн-конференцията, проведена от ТАСС, разказа ръководителят на Главното управление за научноизследователски дейности и технологична поддръжка на съвременни технологии (иновативни изследвания) към министерството на отбраната на Русия генерал-майор Андрей Гончаров, цитиран от „Российская газета“.

За първи път форум „Армия“ ще се проведе паралелно с международните армейски игри. Тяхното съвместно откриване ще се проведе в неделя, 23 август. Форумът и игрите ще приключат на 29 август. Първите четири дни на „Армия 2020“ – 23-26 август са посветени на работата на специалистите, 27-29 август са дни на масови посещения.

Основните демонстрационни площадки са парк „Патриот“ и Конгресно-изложбеният център, разположен там, полигонът в Алабино и летище „Кубинка“. Първата голяма демонстрация ще бъде организирана на полигона „Ашулук“ край Астрахан. Там ще се проведат презентации на най-новите системи за противовъздушна отбрана. За първи път те ще демонстрират изграждането на ешелонна защита срещу масирани атаки от крилати ракети и различни безпилотни апарати. Всичко това ще бъде придружено от истинска стрелба и поразяване на въздушни цели.

Значително увеличена е и общата площ за статично излагане на различни образци на военна техника. Тя ще надхвърли 320 хил. квадратни метра. Общо се предвижда да покажат над 700 единици военна техника и различни оръжия. И повече от 400 образци на военна техника ще участват в динамични демонстрации с жив огън, някои от които ще бъдат показани за първи път.

Любителите на военната история, разбира се, ще бъдат привлечени от специално оформената алея на танковата индустрия. Тя е посветена на стогодишнината на руското танкостроене. На нея ще може да видите 22 образци на бронирана техника, които са оставили най-забележимия отпечатък не само у нас, но и в света на танкостроенето.

Генерал-майор Гончаров каза, че една от най-интересните експозиции е посветена на най-новите и перспективни безпилотни летателни апарати. По-специално се планира провеждането на международни състезания по биатлон на дронове и за първи път гонки с дронове – вид състезание за безпилотници с различни конструкции.

Над 70 държави потвърдиха участието си във форума „Армия-2020“. Някои обявиха, че ще имат представителство на високо ниво.

Още важна информация беше обявена от Андрей Гончаров. Тя се отнася до спазването на определени мерки за безопасност, свързани със заплахата от коронавирус.

Всеки, който пристига от чужбина, е длъжен да предостави сертификати за отрицателен тест и отсъствие на контакт с пациенти, болни от коронавирус. Това се отнася не само за чужденците, но и за руснаците. Бил ли си в чужбина – трябва да потвърдиш, че не си болен. За тези, които не са пътували в чужбина, не е необходимо да имат справки.

Но медицинският контрол върху всички, които възнамеряват да присъстват на военните игри и на форума „Армия 2020“, ще бъде строг и стриктен. Той ще започне, по думи на представителя на министерството на отбраната, още във влаковете и автобусите, които ще отвеждат гостите до мястото на провеждане на различни събития. Почти на всички посетители ще бъде измерена температурата дистанционно. Контрол на температурата ще се извършва и на териториите на „Патриот“, „Алабино“ и „Кубинка“. Голям брой контейнери с дезинфекционни разтвори ще бъдат поставени в павилионите и на открити площи.

На посетителите силно се препоръчва да носят маски за собствена безопасност. Те няма да бъдат глобени за отсъствието им, но могат да възникнат трудности с преминаването.

Обещава се логистиката да бъде така изградена, че да се предотврати прекомерното струпване и да се поддържа препоръчителното разстояние.

В крайна сметка всичко зависи от нас самите. За да избегнете конфликтни ситуации и да не развалите почивката си, просто трябва да следвате препоръките, които са обсъждани няколко месеца подред.

Форумът „Армия 2020“ чака гости и обещава да се превърне в едно от най-интересните и зрелищни събития за тази година!

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest