Военни инженери в Башкирия организираха демонстрация на техниха пред 94-годишен ветеран

Военнослужещите от инженерното съединение на Централния военен окръг съвместно с военния комисариат на Башкирия в навечерието на Деня на защитника на Отечеството организираха персонална демонстрация на най-новото въоръжение и техника за 94-годишния ветеран Фалях Гилязов край Уфа.

„Във войсковата част ветеранът дойде заедно със съпругата си Лейла Насибуловна. За тях беше организирана персонална демонстрация на най-новото инженерно въоръжение и техника. Участникът във войната особено оцени робота „Кобра“, който показа на гостите уникалните си възможности за безопасно обезвреждане на самоделни бомби“, съобщиха от пресслужбата на окръга.

Освен това фронтовикът-инженер посети полигона на войнсковата част. „Тук му показаха нови способи за изпълнение на подривни работи“, отбелязаха от ведомството, като допълниха, че по време на екскурзията ветеранът е придружаван от млади армейци, които също с удоволствие са се запознали със съвременното въоръжение и с голям интерес са слушали спомените на фронтовика.

Гилязов заминава на фронта през 1944 г. след подготвителен курс в 84-ти стрелкови полк на Московския военен окръг. Той е кавалер на медали „За победа над Германия“ и „За бойни заслуги“.

Pin It on Pinterest