Висше  училище по телекомуникации и пощи валидира своя пощенска карта и представя изложба с уникална съобщителна техника на над 100 години

Събитието е под патронажа на Президента на Република България – ген. Румен Радев

На 27 май от 17.00 часа в изложбената зала на Висше училище по телекомуникации и пощи ще се състои официално валидиране на пощенска карта „140 години ВУТП“. Ръка върху печата ще сложат служебният министър на транспорта – Георги Тодоров, ректорът на висшето училище – проф. д-р Миглена Темелкова и изпълнителният директор на „Български пощи“ ЕАД – Деян Дънешки, който е и след настоятелите на 140-годишното държавно висше училище. 

Гостите на събитието ще могат да  разгледат експозиция, разказваща историята на съобщителната техника в България от Освобождението до средата на миналия век. В изложбата е включена техника, представляваща музейна рядкост в световен мащаб. В изложбата са представени и бойните ветерани на съобщителната техника: полеви телеграф и военно-полеви телефони, българско и немско производство, които са били на служба в Българската армия от времето на Балканската война до средата на ХХ век и бяха любезно предоставено от Националния политехнически музей.

Някои от дарените предмети имат близо 140-годишна история и са част от първия телеграфо-пощенски музей в страната ни. Патрон на събитието е Президентът на Република България е ген. Румен Радев. 

Събитието, посветено на 140 години Висше училище по телекомуникации и пощи е част от целогодишната празнична програма е с финансовото съдействие на „А1 България“ ЕАД и „Сименс“ ЕООД.

Pin It on Pinterest