Общество

Виктория с жест към победителя на Евровизия 2019 Дънкан Лорънс в онлайн концерт на Евровизия тази вечер

Българският представител на Евровизия Виктория ще вземе участие в онлайн концерта на Евровизия „Eurovision Home Concerts” тази вечер. Младата певица ще изпълни “Tears Getting Sober“, с която трябваше да представи България на Евровизия 2020, и кавър на песента „Arcade” на победителя от конкурса през 2019 година Дънкан Лорънс от Нидерландия. Викитория споделя, че това е една от любимите ѝ песни от Евровизия. 

Концертът на Евровизия ще започне в 18 часа българско време и ще може да се гледа на живо в официалния канал на Евровизия в YouTube. Изпълненията на Виктория на “Tears Getting Sober“ и „Arcade” ще могат да се гледат веднага след шоуто и в официалния канал на певицата.

“Много съм щастлива, че има такива инициатива като Eurovision Home Concerts, която ни позволяват да зарадваме хилядите фенове на Евровизия. Любовта и подкрепата, която дават на нас артистите, е огромна“, споделя Виктория. 

В тазвечершното издание на домашните концерти на Евровизия ще се включат още Бен Долич от Германия, Лиса Рой от Ирландия, Стефания от Гърция, Ана Соклич от Словения и Елиза от Португалия.

На 16 май БНТ 1 ще излъчи на живо телевизионната програма на Евровизия “Europe Shine a Light” от 22 часа българско време. Тя няма да има конкурсен формат и ще представи песните и артистите, които щяха да вземат участие в отменената Евровизия 2020. Българският представител Виктория ще запише видео послание за зрителите на шоуто, а песента на България за Евровизия 2020 “Tears Getting Sober” ще прозвучи в ефира на националните телевизии и радиа в цяла Европа и Австралия.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest